Tim Kamp Tim Kamp
09/04/2024 18:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2024 16:27

Amerikaanse SEC stelt nieuw besluit over bitcoin ETF’s uit

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF comeback, nieuw crypto fonds en meer

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw een beslissing over Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) uitgesteld. Dit nieuws komt nadat zowel Bitwise als Grayscale Investments ETF-aanvragen hebben ingediend voor optiehandel van de reeds bestaande ETF’s op de New York Stock Exchange (NYSE).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoveelste uitstel van SEC voor bitcoin ETF

De uitstelbeslissing van 8 april heeft gevolgen voor de voorgestelde handelsopties op Bitcoin ETF’s op de New York Stock Exchange. Bitwise en Grayscale Investments zijn beide gerenommeerde namen in de wereld van crypto. Zij hebben elk hun respectievelijke aanvragen ingediend om de handel in opties voor Bitcoin ETF’s toe te voegen. Echter zijn zij nu de dupe van een zoveelste uitstel van de financiële waakhond over de beursgenoteerde cryptofondsen.

Een ETF is een beleggingsfonds dat op een beurs wordt verhandeld, net als gewone aandelen. Het idee achter een Bitcoin ETF is om beleggers een gemakkelijke en gereguleerde manier te bieden om in bitcoin (BTC) te investeren, zonder dat ze de digitale activa zelf hoeven te beheren. Eerder dit jaren werden de eerste ETF’s al goedgekeurd, maar de mogelijkheid om ook opties te verhandelen over deze producten gaat de SEC dus nog iets te ver.

De beslissing van de Amerikaanse toezichthouder op effecten laat maar weer eens de terughoudendheid over crypto zien. De handel in opties van onder andere de Bitwiste Bitcoin ETF (BITB) en de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) op de NYSE mag nog even op zich wachten.

“De Commissie vindt het gepast om een langere periode aan te wijzen om actie te ondernemen met betrekking tot de voorgestelde regelwijziging, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging te overwegen,” liet de effectenregulator weten.

Advertentie

Regulator heeft geen keus, aldus Grayscale CEO

Net als de uitgestelde beslissing voor de Ethereum ETF gaat ook deze SEC-deadline richting het einde van mei. Op 29 mei buigt de SEC zich opnieuw over de bitcoin ETF’s op de beurs in New York. De ETF voor ethereum (ETH) wacht ook nog op zich. Toch zijn analisten optimistisch over de mogelijke komst van een beursgenoteerd fonds voor de op één na grootste munt.

Vorige maand kwam de overheidsinstantie tot hetzelfde besluit genaamd uitstel. Dit maal was het voor de aanvraag van vermogensbeheerder BlackRock. Zij vroegen optiehandel aan voor hun iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale, heeft een brief aan de SEC geschreven met het verzoek om de regelwijziging goed te keuren. Sonnenshein betoogde dat er simpelweg geen reden is om optiehandel af te keuren, omdat de SEC al bitcoin-futures ETF’s en Spot ETF’s heeft goedgekeurd op de NYSE.

“Het logische vervolg is de goedkeuring van opties op spot Bitcoin ETP’s”, schreef de CEO in een brief van 28 februari.

Het lijkt een kwestie van afwachten wanneer de Amerikaanse regulator eens over de brug komt.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie