Tim Kamp Tim Kamp
09/04/2024 11:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2024 10:35

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
‘Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, ook zonder ETF’

Foto: macondo/Shutterstock

De crypto ethereum (ETH) wacht al enige tijd op een fonds net als bitcoin (BTC) dat geniet. De crypto-onderzoeker Jupiter Zheng denkt dat de beslissing over de ethereum spot Exchange-Traded Fund (ETF) waarschijnlijk niet veel invloed zal hebben op hoeveel mensen er in geïnteresseerd zullen zijn. Hij gaat er vanuit dat de markt niet sterk gokt op de komst van een beursgenoteerd fonds.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SEC-beslissing over ethereum ETF blijft op zich wachten

Het langverwachte besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over een ethereum ETF lijkt bijzonder lang op zich te wachten. De datum dat de beslissingen gemaakt moesten worden zijn verplaatst naar het einde van de maand mei. Naar alle waarschijnlijkheid zal de SEC ook wachten tot die data, aangezien de financiële waakhond dat ook voor het soortgelijke beursfonds bij bitcoin deed. Dat is een van de redenen waarom de hoop op een ether ETF in de afgelopen maanden gedaald is.

Toch is de hoop de laatste tijd weer iets toegenomen. De Amerikaanse bankgigant JPMorgan is optimistisch, althans dat liet de analist Nikolaos Panigirtzoglou weten:

“Als in mei geen goedkeuring voor Ethereum ETF’s gebeurt, gaan we ervan uit dat er na mei een rechtszaak zal plaatsvinden. Wij zijn van mening dat het meest waarschijnlijke scenario is dat de SEC uiteindelijk deze rechtszaak verliest, wat betekent dat de SEC uiteindelijk spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren.”

Advertentie

 Analisten optimistisch over ethereum-prijs

Meerdere analisten verwachten dat ethereum zal gaan stijgen. Hierin speelt de Bitcoin halving een grote rol laten zij weten. Jupiter Zheng, hoofd van onderzoek bij Hashkey Capital, liet het volgende weten aan CoinTeleGraph:

“Als het ETF wordt afgewezen, zal het niet zo negatief zijn, omdat de markt er nog geen rekening mee houdt, en we nog steeds Bitcoin ETF’s hebben als de ingang voor traditionele fondsen.”

Mocht het beursgenoteerde fonds toch worden goedgekeurd, beschouwt de analist dat als “zeer bullish”. Dit zou volgens Zheng kunnen leiden tot meer verkopen van shortposities, wat de prijs verder omhoog kan stuwen. Dan spreekt men van een short squeeze.

Toch is het afwachten wat de SEC deze keer gaat uitspoken rondom de ethereum ETF. Onlangs kondigde de overheidsinstantie aan dat het een periode van commentaar inluidt voor de voorstellen van Grayscale, Fidelity en Bitwise.

 

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie