Roy van Krieken Roy van Krieken
04/05/2024 09:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2024 08:30

Amerikaanse wetgevers waarschuwen voor Iraanse bitcoin miners

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Iran bitcoin miners waarschuwing Amerikaanse overheid

Foto: Shutterstock/Mc_Cloud

In het midden-oosten lopen de gemoederen hoog op. Het conflict tussen Isreal en Palestian is nog altijd in volle gang en werden er door Iran drones afgevuurd. De bezorgheid in Amerika neemt alsmaar toe nu ook bekend is dat Iran op grote schaal crypto’s aan het minen is.

De Amerikaanse senatoren Elizabeth Warren en Angus King gaven middels een brief richting de Department of the Treasury aan dat Iran volgens hen een directe bedrijging vormt voor de nationale veiligheid in de VS. Ze benadrukken dat Iran de inkomsten van het minen gebruikt om de economie te financieren, mogelijk op illegale wijze.

Bitcoin schiet omhoog, maar waarom eigenlijk?
Bitcoin schiet omhoog, maar waarom eigenlijk?

Senatoren eisen actie

De senatoren benadrukken de geschiedenis van Iran met betrekking tot het witwassen van cryptovaluta en de connecties van de overheid met ransomware-operaties die gebruikmaken van digitale activa. In hun brief vragen Warren en King aan de functionarissen om uitleg te geven over de maatregelen die de regering gaat nemen.

Daarnaast onderstrepen ze het belang om de bedreigingen voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten aan te pakken die voortkomen uit de afhankelijkheid van Iran van cryptomining en crypto’s in het algemeen.

Het minen in Iran gebeurt op een dusdanig grote schaal dat het zelfs heeft geleid tot overbelasting van het energienetwerk. Om een grootschalige stroomstoring te voorkomen moest de Iraanse regering het minen tijdelijk stilzetten.

Advertentie

Runes veranderen Bitcoin mining

Na de recente halvering van bitcoin (BTC) beloningen van 6,25 BTC tot 3,125 BTC, waren miners openlijk bezorgd over de winstgevendheid van hun activiteiten. Echter, de introductie van de nieuwe tokenstandaard genaamd “Runes” op 20 april bracht een nieuwe dynamiek in het spel.

Sinds de lancering zijn maar liefst 68% van alle transacties op het netwerk via de Runes standaard verlopen. Hierdoor stegen de transactiekosten aanzienlijk, tot ruim 1.200 BTC aan inkomsten voor miners. De ontwikkelingen compenseren  grotendeels de verminderde inkomsten door de halvering, aldus de topmensen van grote Amerikaanse miningbedrijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie