Timo Bult Timo Bult
26/05/2019 08:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2019 08:52

Analisten verwachten dat bitcoin (BTC) naar de $10.000 gaat stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

De afgelopen dagen handelde bitcoin (BTC) vooral zijwaarts, zonder grote koersuitbraken of andere grote prijsbewegingen. Volgens analisten kan BTC op de korte termijn echter de $10.000 gaan aantikken, waarna de koers mogelijk een flinke correctie maakt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.002 op CoinMarketCap na een kleine daling van 0,12% in de afgelopen 24 uur. Op dit moment handelt bitcoin in een symmetrisch driehoekspatroon. Volgens een analist van Galaxy is er een kans van 60% dat de koers vanuit dit patroon uit gaat breken.
De crypto-analist Moon Overlord ziet daarnaast dat bitcoin nog steeds een parabolische trendlijn volgt, en dat de koers nog verticaal moet gaan. Zodra de koers verticaal gaat signaleert dit dat de koers in gaat zakken na de doorgemaakte parabolische stijging. Dit is dus op dit moment nog niet gebeurd.
https://twitter.com/MoonOverlord/status/1131944952223739904?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1131944952223739904&ref_url=https%3A%2F%2Fethereumworldnews.com%2Fbitcoin-btc-at-10000-still-in-play-one-analyst-postulates%2F
Daarnaast leunt de short-to-long ratio volgens Alex Mashinsky, oprichter van het crypto-project Celsius Network, op sommige platformen nog steeds naar de short-zijde. Dit houdt in dat er nog veel handelaren met hun short-posities zitten en deze bij verdere stijgingen moeten gaan sluiten. Dit kan een short-squeeze veroorzaken aangezien deze short-sellers hun posities moeten sluiten door bitcoin voor de spot-prijs te kopen. Dit veroorzaakt meer vraag en dus een stijgende prijs. Mashinsky zei hierover:

Dus ik denk dat we boven de tienduizend zullen stijgen voordat we een correctie zien. Omdat deze mensen eruit worden gesqueezed. We hebben de pijn nog niet gezien.

Om inderdaad naar de $10.000 te kunnen stijgen zullen de bulls bitcoin bovenuit de symmetrische driehoek moeten breken. Daarvan ligt de resistance op dit moment op ongeveer $8.130. De support ligt op dit moment op ongeveer $7.920.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie