Rico Engelbarts
31/12/2018 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2018 16:20

Analyst Lou Kerner verwacht dat Bitcoin goud zal vervangen als instrument om waarde op te slaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
analyst_verwacht_dat_bitcoin_goud_zal_vervangen_als_instrument_om_waarde_op_te_slaan

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

De vooraanstaande durfkapitaalverstrekker Lou Kerner, een van de oprichters van CryptoOracle sprak zich afgelopen zondag tijdens een interview met Bloomberg positief uit over Bitcoin. Volgens hem heeft Bitcoin de mogelijkheid om goud te vervangen, dat al eeuwen een van de belangrijkste investeringsinstrumenten op de wereld is.
Zelfs als het Bitcoin niet lukt om goud te vervangen, dan zal de waarde van BTC volgens hem alsnog aanzienlijk stijgen. Kerner is echter niet van mening dat goud volledig de deur uit zal gaan, Bitcoin is “gewoon een betere manier om waarde op te slaan.”
Kerner is niet de enige insider die zich positief uitlaat over de cryptocurrency. De CEO van Messari, Ryan Selkis, verwacht dat door de dalende traditionele markten, investeerders op zoek zullen gaan naar nieuwe instrumenten om waarde mee op te slaan.
Toen de interviewer Kerner vroeg naar de dalende BTC-prijzen van afgelopen tijd, zei hij nog steeds positief te zijn. Hij verwacht dat steeds meer mensen zich zullen realiseren dat Bitcoin een aantal voordelen heeft ten opzichte van goud. Zo heeft de cryptocurrency een voordeel op gebieden zoals draagbaarheid, gebruikersgemak en schaarste. Ook beweert hij dat Bitcoin makkelijk de $100.000 kan bereiken in de toekomst.
Wanneer we naar de geschiedenis kijken, dan is volgens Kerner uiteindelijk 100% van alle traditionele valuta die er ooit zijn geweest naar een waarde van nul gezakt. Daarnaast is de Amerikaanse dollar volgens Kerner in essentie een groot piramidespel, alhoewel dat volgens hem niet de schuld van de Amerikaanse regering is, maar het resultaat is van hoe het financiële systeem werkt.
Travis King, een crypto-investeerder en hoofd van Ikigai, sprak zich eerder ook positief uit over de toekomst van Bitcoin. Volgens hem geeft de cryptocurrency de consument de kans om “uit het grootste monetaire experiment uit de geschiedenis van de mensheid” te stappen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie