Timo Bult Timo Bult
10/04/2022 18:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2022 18:01

Angst op de Bitcoin-markt, zo reageerde de koers in het verleden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Angst op de Bitcoin-markt, zo reageerde de koers in het verleden

Foto: fran_kie/Shutterstock

Wanneer de koersen dalen is het goed te merken dat de angst op de markt toeneemt. Investeerders zijn minder positief over de toekomst en zijn bang voor verdere dalingen. Zoals je in de bitcoin (BTC) marktupdate van vandaag al kon lezen is de angst ook nu weer aanwezig. Hoe ontwikkelde de bitcoin koers zich in het verleden in tijden van angst? In dit artikel een overzicht!

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin angst is niet altijd slecht nieuws

Op dit moment staat de Fear & Greed Index op 34. Dat betekent dat het huidige sentiment als angstig wordt bestempeld. Een waarde van 34 is relatief laag, zeker nadat het sentiment eind maart weer wat positiever leek te worden. Een maand geleden was de markt echter nog een stuk angstiger. Toen toonde de Fear & Greed Index een waarde van rond de 20.

De bekende investeerder Warren Buffett deed ooit de uitspraak: “wees angstig wanneer anderen hebzuchtig zijn, en wees hebzuchtig als anderen angstig zijn.” Klopt deze uitspraak wanneer we kijken naar de Fear & Greed Index en historische prijsgegevens van de bitcoin koers?

Hieronder vind je een grafiek waarin zowel de bitcoin prijs als de genoemde index zijn meegenomen. Hoe roder de stip, hoe angstiger het sentiment op dat prijspunt was, en hoe groener de stip, hoe positiever.

Bitcoin angst

De uitspraak van Buffett houdt niet in alle gevallen stand. Zo zien we in 2018 dat de angst constant was en de prijs uiteindelijk eind 2018 alsnog verder terugzakte. Maar begin 2019 werd de markt door deze daling nog angstiger waarna wel een stijging volgde.

Ditzelfde gebeurde eind 2019. De markt was angstig en begon toen weer te stijgen. Het coronavirus leek toen roet in het eten te gooien met een enorme dip. Maar ook toen volgde na een lange periode van angst een prijsstijging. Het tegenovergestelde is overigens ook te zien; nadat de markt positief werd volgde juist een prijscorrectie.

Op dit moment is de markt al sinds eind 2021 angstig. Volgt ook nu weer een stijging? Dat weer natuurlijk niemand. Desalniettemin is de Fear & Greed Index hierom een interessant gegeven om in de gaten te blijven houden.

Advertisement

Hulp nodig met bitcoin?

Wil jij meer leren over Bitcoin, crypto in het algemeen en alles daaromtrent? Investeerders die goed voorbereid aan hun Bitcoin-avontuur willen beginnen (maar natuurlijk ook ervaren traders) krijgen als Crypto Insiders Member toegang tot onze fanatieke community waarin je vragen kan stellen aan analisten, crypto coaches en elkaar. Ook ontvang je dagelijks interessante technische en fundamentele analyses. Zo blijf jij volledig up-to-date! Kom de eerste 30 dagen gratis een kijkje nemen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement