Simon Bosch Simon Bosch
06/04/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2023 16:00

Apple verborg stiekem Bitcoin whitepaper in macOS software

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Apple incluye un libro blanco sobre Bitcoin en el software macOS

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De Bitcoin (BTC) whitepaper is één van de meest bekende whitepapers die de afgelopen paar decennia is uitgegeven – misschien zelfs wel de bekendste. Misschien vond Apple de roem van het negen pagina’s tellende document niet genoeg, het zat namelijk verstopt in macOS.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin whitepaper in Apple macOS

Dat schrijft blogger en voormalig Kickstarter-CTO Andy Baio op zijn blog. Toen hij probeerde om zijn printer weer aan de praat te krijgen opende hij op macOS een hulpmiddel genaamd de Terminal. Hier voerde hij het volgende commando in:

open /System/Library/Image Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Elke Mac die draait op macOS 10.14 of nieuwer zou met dit commando de Bitcoin whitepaper moeten openen. Als je niet comfortabel bent met het gebruik van zulke methoden, dan kun je ook gewoon het volgende pad volgen: System>Library>Image Capture>Devices folder. Als je daarna Control+klik doet op VirtualScanner.app en daarna op Show Package Contents klikt, dan kom je een mapje genaamd Resources tegen.

Hierin zit een PDF-bestand genaamd simpledoc. In de screenshot-tool is Satoshi’s whitepaper gebruikt als voorbeelddocument. Hij kwam het tegen toen hij een draadloze scanner gebruikte omdat hij een ander document wilde scannen. Het apparaat ‘Virtual Scanner’ had hij opmerkelijk genoeg nooit eerder gezien.

Het voorbeeldbestand dat hier standaard te zien was is een foto, maar als je naar ‘Document’ gaat zie je de whitepaper. “Ik was helemaal niet op zoek naar de Bitcoin whitepaper, ik wilde gewoon mijn printer fixen!” verklaarde de techneut aan Cointelegraph.

Advertentie

Apple al sinds 2020 bezig met Bitcoin

Baio heeft ook gecontroleerd in welke versies het bestand allemaal te vinden is. Het staat in alle versies van Mojave (10.14) tot de huidige versie, Venture (13.3). Maar in High Sierra (10.13) en vroegere versies vind je het niet.

De voormalige Kickstarter-topman was niet de enige die het bestand heeft gevonden. In 2020 vond ontwerper Josh Dickens het ook al.

Misschien werken er bij Apple dus de nodige Bitcoiners. Het hulpmiddel toont niet alleen de eerste pagina, maar het hele document. Vorig jaar kon je nog in het Bitcoin nieuws lezen dat Apple-medeoprichter Steve Wozniak bitcoin nog puur goud noemde.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie