Bearmarkt nog niet voorbij: Bitcoin verliest 7,5%, cryptomarkt daalt met $30 miljard

0

In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin-prijs met meer dan 7,5% gedaald van $8.150 naar $7.500 en verloor de cryptomarkt $30 miljard in wat de grootste daling van de afgelopen maand betekende.

bear_markt_nog_niet_voorbij_bitcoin_verliest_7,5_procent_crypto_markt_daalt_met_30_miljard_dollar_grafiek

Daarmee zette de bearmarkt zich woensdagochtend 31 juli voort, toen de belangrijkste cryptocurrencies verliezen registreerden tot in de dubbele cijfers. Bitcoin (BTC) was de belangrijkste katalysator voor de dip, toen het op 1 augustus om 07:30 een dieptepunt van $7.485 bereikte.

Hoewel het er even op begon te lijken dat de cryptomarkt een punt had gezet achter de bearcycle van de afgelopen twee maanden, hebben de recente ontwikkelingen aangetoond dat dit verre van waar is. Waar het dinsdagochtend nog rond de $8.100 waard was zakte het al snel onder de $8.000 en aan het eind van de dag was daar nog maar $7.700 van over. De nacht van dinsdag op woensdag bracht niet veel verbetering.

Bitcoin gold de afgelopen maand als de beste performer onder alle cryptocurrencies in de markt en wist zich in tegenstelling tot de altcoins op zondagavond zeer snel te herstellen na een daling van $8.150 naar $7.800. Dat herstel bleek echter van zeer korte duur te zijn en rekening houdend met de sterke beweging van BTC in juli, lag het voor beleggers erg voor de hand dat een daling in de prijs van BTC, andere cryptocurrencies zou doen dalen met nog grotere marges.

In de afgelopen 48 uur had Bitcoin erg veel moeite om enig teken van herstel in volume en prijs aan te tonen, en beleefde het uiteindelijk een aanzienlijke daling in waarde van dinsdag op woensdag.

Ondanks de daling heeft Bitcoin wel haar dominantie positie behouden ten opzichte van de rest van de cryptomarkt, met een jaarlijkse recordhoogte van 48,1% voor het eerst sinds januari 2018. De verbetering van de Bitcoin Dominance Index in een zeer volatiele periode duidt erop dat beleggers geen extra risico’s willen nemen door te beleggen in andere grote cryptocurrencies en de kleine tokens.

Het zou goed kunnen dat de bodem van de huidige prijsdaling van Bitcoin, nog niet bereikt is en sommige analisten verwachten dat BTC verder zal zakken tot onder de $7.000, mogelijke tot $6.900.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws