Rico Engelbarts
01/08/2018 12:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:18

Bearmarkt nog niet voorbij: Bitcoin verliest 7,5%, cryptomarkt daalt met $30 miljard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin-prijs met meer dan 7,5% gedaald van $8.150 naar $7.500 en verloor de cryptomarkt $30 miljard in wat de grootste daling van de afgelopen maand betekende.
bear_markt_nog_niet_voorbij_bitcoin_verliest_7,5_procent_crypto_markt_daalt_met_30_miljard_dollar_grafiek
Daarmee zette de bearmarkt zich woensdagochtend 31 juli voort, toen de belangrijkste cryptocurrencies verliezen registreerden tot in de dubbele cijfers. Bitcoin (BTC) was de belangrijkste katalysator voor de dip, toen het op 1 augustus om 07:30 een dieptepunt van $7.485 bereikte.
Hoewel het er even op begon te lijken dat de cryptomarkt een punt had gezet achter de bearcycle van de afgelopen twee maanden, hebben de recente ontwikkelingen aangetoond dat dit verre van waar is. Waar het dinsdagochtend nog rond de $8.100 waard was zakte het al snel onder de $8.000 en aan het eind van de dag was daar nog maar $7.700 van over. De nacht van dinsdag op woensdag bracht niet veel verbetering.
Bitcoin gold de afgelopen maand als de beste performer onder alle cryptocurrencies in de markt en wist zich in tegenstelling tot de altcoins op zondagavond zeer snel te herstellen na een daling van $8.150 naar $7.800. Dat herstel bleek echter van zeer korte duur te zijn en rekening houdend met de sterke beweging van BTC in juli, lag het voor beleggers erg voor de hand dat een daling in de prijs van BTC, andere cryptocurrencies zou doen dalen met nog grotere marges.
In de afgelopen 48 uur had Bitcoin erg veel moeite om enig teken van herstel in volume en prijs aan te tonen, en beleefde het uiteindelijk een aanzienlijke daling in waarde van dinsdag op woensdag.
Ondanks de daling heeft Bitcoin wel haar dominantie positie behouden ten opzichte van de rest van de cryptomarkt, met een jaarlijkse recordhoogte van 48,1% voor het eerst sinds januari 2018. De verbetering van de Bitcoin Dominance Index in een zeer volatiele periode duidt erop dat beleggers geen extra risico’s willen nemen door te beleggen in andere grote cryptocurrencies en de kleine tokens.
Het zou goed kunnen dat de bodem van de huidige prijsdaling van Bitcoin, nog niet bereikt is en sommige analisten verwachten dat BTC verder zal zakken tot onder de $7.000, mogelijke tot $6.900.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie