Roy van Krieken Roy van Krieken
09/07/2022 11:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2022 11:27

Bekende analist: ‘Bitcoin zal tot $110.000 stijgen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Velishchuk Yevhen

De bitcoin (BTC) koers heeft er wel eens beter voor gestaan. Waar we een paar maanden geleden nog tegen de $70.000 aan hikten, staat de koers nu op slechts iets meer dan $20.000. Dit zal veel investeerders niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Echter, volgens een bekende analist op Twitter ziet de toekomst er een stuk beter uit.

Nederlandse thuiswerkers ontdekken goudmijn met het maken van Bitcoins
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin halving

Dit heeft volgens Kaleo alles te maken met de aankomende halving van bitcoin. Elke paar jaar vindt een dergelijke halving plaats. Dat betekent dat op dat moment de hoeveelheid nieuwe bitcoins die aan miners wordt uitgekeerd gehalveerd wordt. Feitelijk komen er dus minder nieuwe bitcoins bij, wat uiteraard positief is voor het vraag-en-aanbod plaatje.

Kaleo stelt daarom op Twitter aan zijn 520.000 volgers dat hij verwacht dat naar aanleiding van deze halving, die hoogstwaarschijnlijk ergens halverwege 2024 plaats zal vinden, de bitcoin koers zal zijn gestegen tot tenminste $110.000. Dat is een stijging van ruim 400% ten opzichte van nu.

Wel geeft Kaleo aan dat investeerders dit jaar nog geen vuurwerk hoeven te verwachten. Hij verwacht dat tot zeker december van dit jaar bitcoin zal worden verhandeld tegen een prijs die tussen de $16.000 en $30.000 ligt. Aan het begin van 2023 zal er echter weer snelle groei plaatsvinden, aldus Kaleo. Hij voorspelt dat de koers dan weer tot rond de $50.000 zal zijn gestegen. Ook is een ‘mini altseason’ op dat moment mogelijk.

Nieuwe all-time high in 2024

In 2024 zal het echte vuurwerk echter pas losbarsten. Aan het einde van dit jaar, na de langverwachte halving dus, verwacht Kaleo dat de bitcoin koers weer nieuwe all-time highs zal gaan neerzetten. In ieder geval zal de prijs van $110.000 worden bereikt, maar hij sluit niet uit dat de koers ook nog een stuk hoger zal kunnen eindigen.

Ondanks dat Kaleo een gerespecteerde analist is, wil dat natuurlijk niet zeggen dat hij een glazen bol heeft. Neem daarom altijd voorspellingen zoals deze met een korreltje zout, hoe wenselijk dit scenario ook zou zijn voor menig bitcoin investeerder.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie