Roy van Krieken Roy van Krieken
06/01/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 14:04

Bekende econoom voorspelt een absurde crypto marktkapitalisatie in 2030

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bekende econoom voorspelt een absurde crypto marktkapitalisatie in 2030

Foto: lucadp/Shutterstock

Raoul Pal is een befaamd ‘marco guru’ en voormalig topman van de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs. Pal spreekt regelmatig over de wereld van crypto, maar onlangs deed hij in een interview met Bankless wel een heel bijzondere voorspelling. Volgens hem kan in 2030 de marktkapitalisatie van de totale crypto sector naar astronomische hoogtes gestegen zijn.

Bitcoin, goud en zilver krabbelen op na extreem volatiel oorlogsweekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Raoul Pal

Op dit moment is de marktkapitalisatie van de totale crypto industrie ongeveer $2 biljoen. Dat lijkt op het eerste gezicht enorm veel, maar vergeleken met andere sectoren zoals aandelen, obligaties, vastgoed is het praktisch verwaarloosbaar.

Raoul Pal stelt dat de waarde van bijvoorbeeld deze meer traditionele sectoren rond de $250 tot $300 biljoen per stuk ligt. De derivaten markt heeft op het moment zelfs een waarde van $1 biljard.

Het is volgens Pal niet uitgesloten dat de crypto industrie richting een dergelijke marktkapitalisatie kan stijgen in de komende jaren. Met een marktkapitalisatie van $250 biljoen zou de huidige crypto sector nog 100x moeten gaan!

“Als ik kijk naar alle andere activa klassen over de hele wereld – aandelen, obligaties, vastgoed – deze zijn allemaal tussen de $250 – $300 biljoen. Als ik naar de derivatenmarkt kijk, dit is $1 biljard. Ik denk dat er een redelijke kans bestaat dat de crypto industrie een $250 biljoen markt kan zijn, wat 100x vanaf hier zou zijn.”

Extreme voorspelling

Mocht dit gebeuren dan zal het de snelste groei zijn van een activa klasse ooit. Om dit te bereiken zullen volgens Pal zeker 3,5 miljard mensen over de hele wereld actief gebruik moeten maken van de crypto industrie.

Uiteraard is deze voorspelling van Pal een redelijk extreme. Het valt nog maar te bezien of er in 2030 inderdaad een marktkapitalisatie bereikt wordt die 100x groter is dan de huidige. Desalniettemin geeft Pal aan dat hij absoluut rekening houdt met dit scenario.

De meeste crypto investeerders zullen in ieder geval hopen dat Pal het hier aan het juiste eind heeft.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie