Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bekende investeringslegende Peter Brandt deelt hoe hij over bitcoin (BTC) denkt

Welbekend trader Peter Brandt deelde onlangs op Twitter zijn visie op bitcoin (BTC). Volgens hem is bitcoin een waardeopslag die vergelijkbaar is met zilver en goud. Investeerders die een positie in zilver en goud hebben zouden volgens hem logischerwijs ook een positie moeten hebben in bitcoin.

De adoptie van bitcoin ging de afgelopen tijd wat stroef door het gebrek aan schaalbaarheid en de hevige volatiliteit. Een ander obstakel voor bitcoin is de zogenaamde wet van Gresham, die luidt: Bad money drives out good money. Dit houdt eigenlijk in dat de meeste mensen die bitcoin bezitten niet bereid zijn het uit te geven omdat ze bang zijn dat ze groei en rendement mislopen.

- Advertentie -

Michael Saylor, eigenaar van het bedrijf Microstrategy dat onlangs bijna een half miljard in bitcoin stopte, gaf op Twitter aan dat het hem niet uitmaakt of iemand een pizza kan kopen met bitcoin, en beweert dat het geen ruilmiddel hoeft te zijn.

Momenteel staat bitcoin aangeschreven als een store of value (SoV) die concurreert met goud en zilver. Dit heeft voornamelijk te maken met de schaarste van de cryptocurrency en de gedecentraliseerde aard.

De portabiliteit, deelbaarheid en de neiging om meer waard te worden gedurende de jaren maakt bitcoin aantrekkelijker dan goud. Echter zijn er tegenstanders zoals Peter Schiff die zeggen dat bitcoin geen intrinsieke waarde heeft.

Bitcoin als SoV heeft tegenover goud nog veel te bewijzen. Goud heeft namelijk al een flinke voorsprong bij investeerders omdat goud als SoV al eeuwen bestaat.

De toenemende inflatie vormt een bedreiging voor de traditionele Amerikaanse Dollar hierdoor ontstaat de behoefte voor een alternatief. Brandt is er echter nog niet van overtuigd dat bitcoin nu al in staat is die rol te vervullen. Cryptocurrencies zijn volgens hem niet bedoeld om gebruikt te worden als vangnet voor de federale reserves.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.679,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.718,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.726,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.727,60 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.779,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.718,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.679,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.726,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.727,60 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.779,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...