Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
28/09/2020 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2020 11:15

Bekende investeringslegende Peter Brandt deelt hoe hij over bitcoin (BTC) denkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bekende investeringslegende Peter Brandt deelt hoe hij over bitcoin (BTC) denkt

Welbekend trader Peter Brandt deelde onlangs op Twitter zijn visie op bitcoin (BTC). Volgens hem is bitcoin een waardeopslag die vergelijkbaar is met zilver en goud. Investeerders die een positie in zilver en goud hebben zouden volgens hem logischerwijs ook een positie moeten hebben in bitcoin.
De adoptie van bitcoin ging de afgelopen tijd wat stroef door het gebrek aan schaalbaarheid en de hevige volatiliteit. Een ander obstakel voor bitcoin is de zogenaamde wet van Gresham, die luidt: Bad money drives out good money. Dit houdt eigenlijk in dat de meeste mensen die bitcoin bezitten niet bereid zijn het uit te geven omdat ze bang zijn dat ze groei en rendement mislopen.


Michael Saylor, eigenaar van het bedrijf Microstrategy dat onlangs bijna een half miljard in bitcoin stopte, gaf op Twitter aan dat het hem niet uitmaakt of iemand een pizza kan kopen met bitcoin, en beweert dat het geen ruilmiddel hoeft te zijn.
Momenteel staat bitcoin aangeschreven als een store of value (SoV) die concurreert met goud en zilver. Dit heeft voornamelijk te maken met de schaarste van de cryptocurrency en de gedecentraliseerde aard.
De portabiliteit, deelbaarheid en de neiging om meer waard te worden gedurende de jaren maakt bitcoin aantrekkelijker dan goud. Echter zijn er tegenstanders zoals Peter Schiff die zeggen dat bitcoin geen intrinsieke waarde heeft.
Bitcoin als SoV heeft tegenover goud nog veel te bewijzen. Goud heeft namelijk al een flinke voorsprong bij investeerders omdat goud als SoV al eeuwen bestaat.
De toenemende inflatie vormt een bedreiging voor de traditionele Amerikaanse Dollar hierdoor ontstaat de behoefte voor een alternatief. Brandt is er echter nog niet van overtuigd dat bitcoin nu al in staat is die rol te vervullen. Cryptocurrencies zijn volgens hem niet bedoeld om gebruikt te worden als vangnet voor de federale reserves.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie