Roy van Krieken Roy van Krieken
14/04/2022 17:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2022 17:25

Bereikt bitcoin dit jaar nog de $100.000 mijlpaal?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bereikt bitcoin dit jaar nog de $100.000 mijlpaal?

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Het is een vraag die menig bitcoin (BTC) investeerder zichzelf regelmatig stelt. Wanneer gaat de bitcoin koers eindelijk de magische grens van $100.000 bereiken? Volgens de oprichter en CEO van cryptocurrency-leendienst Nexo, Antoni Trenchev, zal dit niet nog jaren op zich laten wachten. Hij stelt dat bitcoin binnen 12 maanden kan stijgen tot ver boven de $100.000.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Korte termijn bitcoin prijsverwachting

Trenchev liet dit weten in een interview met CNBC. Desalniettemin verwacht Trenchev op de korte termijn wat pijn in de markt. Volgens hem kan bitcoin de aandelenmarkt in de nabije toekomst volgen in een neerwaartse trend. 

Het huidige beleid van de Amerikaanse centrale bank zal ervoor zorgen dat de aandelenmarkt spoedig een serieuze duik gaat maken, aldus Trenchev. Onvermijdelijk zal bitcoin hier ook de effecten van ondervinden. Echter, zodra deze “crash” geweest is, zal de cryptocurrency markt weer omhoog krabbelen en beter presteren dan de aandelenmarkt.

Bitcoin $100.000

Vervolgens is het volgens Trenchev niet onwaarschijnlijk dat de koers van de koning der cryptocurrencies helemaal zal stijgen tot boven de $100.000. Mocht Trenchev het aan het juiste eind hebben dan betekent dit dat de bitcoin koers in een jaar tijd nog met meer dan 100% zal moeten stijgen.

Het is niet de eerste keer dat Trenchev een gewaagde voorspelling over de bitcoin koers heeft gedaan. In januari van 2020 stelde hij al dat bitcoin dat jaar de $50.000 zou bereiken. Destijds werd hij in zijn gezicht uitgelachen. Niemand had vertrouwen in zijn voorspelling.

Hoewel bitcoin in 2020 “slechts” de $29.000 wist te bereiken, was de koers in februari van het volgende jaar al gestegen tot boven de $50.000. Trenchev zat er met zijn voorspelling dus maar een paar maanden naast. Mening bitcoin investeerder zal voor een vergelijkbare uitkomst van zijn recente voorspelling zonder enige twijfel tekenen. Of bitcoin dit jaar in de buurt gaat komen van de $100.000 moet uiteraard nog maar blijken. Niemand heeft een glazen bol, ook Antoni Trenchev niet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie