Roy van Krieken Roy van Krieken
13/10/2023 08:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2023 18:15

Beroemde klokkenluider Snowden bezorgd over de komst van Bitcoin ETF’s

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
snowden-bitcoin-klokkenluider-ETF

Foto: Shutterstock/Sorbis

Klokkenluider Edward Snowden waarschuwt de bitcoin (BTC) gemeenschap voor de sluipende gevaren van institutionele invloed op de digitale valuta. Snowden, niet vreemd van controversiële opinies, deelt zijn visie over het onbetwiste icoon van cryptocurrencies tijdens de Bitcoin Conference in Amsterdam en de signalen zijn niet geheel rooskleurig.

We staan pas aan het begin van crypto en AI, aldus Microsoft topman
We staan pas aan het begin van crypto en AI, aldus Microsoft topman

Een waarschuwing aan de BTC community

Edward Snowden, natuurlijk bekend om het onthullen van grootschalige surveillancepraktijken binnen de NSA, richtte zijn pijlen op de immer evoluerende rol van grote instituties op het Bitcoin netwerk. Zijn zorgen zijn niet ongegrond: hoewel de injectie van institutioneel geld de prijzen van BTC kan opdrijven, brengt dit ook een gevaar met zich mee waarin macht en invloed over de cryptocurrency overgaat in de handen van een selecte groep machthebbers. 

Snowden waarschuwt dat, terwijl we juichen voor de stijgende waarderingen, de kernwaarden en voordelen van de munt zelf – zoals decentralisatie en toegankelijkheid voor de gewone man – in het gedrang kunnen komen.

De discussie rondom Bitcoin ETF’s heeft de crypto-gemeenschap verdeeld. Voor de meesten zijn ze een welkome brug tussen traditionele en digitale werelden van financiën, voor anderen, zoals Snowden, worden ze gezien als het ’temmen’ van een anderszins ongetemd financieel instrument. 

De whistleblower sprak uit dat de populaire en groeiende ontwikkeling van BTC ETF’s, en de daaropvolgende instroom van kapitaal van grote financiële bedrijven, een manier is waarop de robuuste, wilde aard van BTC in toom wordt gehouden. Deze beweging kan het ware potentieel en de oorspronkelijke bedoelingen van de munt onderdrukken volgens Snowden.

De strijd om anonimiteit

Snowden stipte eveneens een onderbelicht probleem aan binnen de BTC-community: de strijd om anonimiteit. Hij benadrukt dat bitcoin kampt met een uitdaging op het gebied van echte anonimiteit, waardoor het voor overheden te eenvoudig is om de personen achter transacties op te sporen. Als iemand die in 2013 BTC gebruikte om servers te betalen bij het lekken van geclassificeerde NSA-documenten, weet Snowden uit eerste hand dat anonimiteit en privacy een strijdtoneel zijn binnen crypto. Hier voegde hij aan toe: “Developers en gewone gebruikers moeten zich meer richten op het anoniemer maken van BTC”.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie