Roy van Krieken Roy van Krieken
13/02/2024 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:43

Beroemde miljardair koopt $200 miljoen aan bitcoin en ethereum

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-ethereum-jpmorgan-strijd

Foto: Shutterstock/Oleg Znamenskiy

Peter Thiel, een invloedrijke investeerder en mede-oprichter van PayPal, heeft schijnbaar jaren geleden een gigantische investering gedaan in bitcoin (BTC) en ether (ETH). In totaal zou hij via zijn Founders Fund $200 miljoen hebben geïnvesteerd in 2023 voordat de handel in bitcoin ETF’s geopend werd. Het lijkt nu al een slimme zet te zijn geweest, aangezien de BTC koers weer boven de $50.000 handelt.

Een nieuwe fase voor bitcoin en ether

Het fonds heeft een lange geschiedenis met investeringen in bitcoin die al in 2014 begonnen en het maakte meer dan $1,8 miljard winst toen het al zijn BTC-posities in 2022 verkocht.

Volgens een rapport van Reuters heeft het Founders Fund nu $100 miljoen geïnvesteerd in BTC en $100 miljoen in ETH. Deze beweging is een duidelijk signaal van vertrouwen in de crypto markt door Thiel. Volgens Reuters zou het fonds zijn begonnen met kopen toen de koers van bitcoin nog onder de $30.000 lag. Sindsdien is er maandenlang ingeslagen gedurende 2023, in de aanloop naar de lancering van ETF’s. Het is daarom waarschijnlijk dat deze investering van het Founders Fund al op een aardige winst staat gezien de huidige BTC koers.

De introductie van Bitcoin ETF’s heeft nu al een merkbare impact op de markt, met natuurlijk een mooie prijsstijging van BTC tot boven de $50.000. Dat is een niveau dat voor het laatst werd gezien in december 2021. Bitcoin ETF’s hebben sinds hun lancering op 11 januari al maar liefst $2,8 miljard aan nieuwe instroom aangetrokken.

‘Cryptomarkt heeft veel meer kans met Harris dan met Biden’
'Cryptomarkt heeft veel meer kans met Harris dan met Biden'

Thiel doet een juiste voorspelling

Deze ETF’s beheren nu meer dan 192.000 BTC, wat wijst op een groeiende institutionele interesse in deze activaklasse. Bitcoin lijkt een steeds aantrekkelijkere investering te worden voor institutionele beleggers, mede dankzij de mogelijkheid om nu via ETF’s in de VS in bitcoin te investeren. Voorheen was investeren in crypto voor veel traditionele investeerders, die wel geïnteresseerd waren, te omslachtig.

Met de introductie van Bitcoin ETF’s en de toenemende institutionele interesse lijkt de cryptomarkt op de drempel van een nieuwe fase van groei en acceptatie te staan, en dit had Thiel hoogstwaarschijnlijk al op voorhand verwacht. Het feit dat hij na alles te hebben verkocht in 2022 weer opnieuw grootschalig crypto in heeft geslagen is niets minder dan positief te noemen. Het vertrouwen van de miljardair moet groot zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie