Roy van Krieken Roy van Krieken
16/06/2022 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2022 14:31

Binance CEO: “Deze Crash is Niets Bijzonders”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De CEO van Binance en de rijkste persoon in de wereld van crypto, Changpeng Zhao (CZ), heeft zich onlangs uitgelaten over de heftige correctie van de markt. Volgens hem is het totaal niet nodig om je teveel zorgen te maken. Immers, heftige crashes zijn de normaalste zaak van de wereld binnen de crypto markt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto crash is niets uitzonderlijks

In een interview met Bloomberg liet CZ vandaag weten dat hij bij zijn standpunt blijft dat heftige crashes onderdeel zijn van het “normale marktgedrag”. Zowel aandelen als cryptocurrencies gaan door bepaalde cyclussen heen waar ofwel alles lijkt te stijgen, ofwel alles voornamelijk daalt.

Hij geeft dan ook aan dat wanneer deze bearmarkt ten einde komt, het aannemelijk is om te verwachten dat er op den duur opnieuw een zware crash komt. Correcties en crashes zijn nou eenmaal onderdeel van het spelletje, aldus de Binance CEO.

“Het is normaal dat markten op en neer gaan. Dat zien we ook op de aandelenmarkten. Netflix is ook 70% gedaald. Het maakt deel uit van een normaal marktgedrag […] Dit is niet de eerste dalende cyclus die Binance doormaakt. Dit wordt mijn persoonlijke derde,” 

Vraag van crypto gebruikers blijft torenhoog

Ondanks de marktcorrectie is de vraag van gebruikers volgens de topman hoog gebleven, vandaar de noodzaak om voorbereid te zijn. Hij merkte op dat Binance hiervan zal profiteren, vooral nu andere bedrijven zoals Coinbase en Kraken een groot deel van hun personeel ontslaan. Dat betekent dat Binance toegang heeft tot veel nieuw talent, aldus CZ.

sinds het begin van 2022 staat de hele crypto sector voornamelijk in het rood. In totaal is meer dan 55% van de marktkapitalisatie weggevaagd. De ineenstorting is veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de stijgende inflatie en incidenten zoals de Terra (LUNA) crash. Volgens CZ horen dergelijke meltdowns bij een bearmarkt.

Dit is wel extra pijnlijk, omdat vooral tijdens een bullmarkt, wanneer alles alleen maar lijkt te stijgen, veel nieuwe mensen binnenstromen. Zij hebben nog nooit eerder een bearmarkt meegemaakt en zijn in veel gevallen slecht voorbereid. CZ erkent dan ook dat de verliezen als gevolg van de Terra instorting reusachtig waren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie