Kevin Schijven Kevin Schijven
23/02/2022 13:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2022 13:40

Bitcoin als wettelijk betaalmiddel in Mexico, senator gaat wetsvoorstel indienen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin als wettelijk betaalmiddel in Mexico, senator gaat wetsvoorstel indienen

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Het Midden-Amerikaanse El Salvador werd vorig jaar september het eerste land ter wereld dat een bitcoin (BTC) wet invoerde. Bitcoin werd toen voor de allereerste keer ooit erkend als een wettelijk betaalmiddel.

Ondanks dat die beslissing voor veel controverse zorgt, zien we steeds meer volksvertegenwoordigers dergelijke wetsvoorstellen maken in hun eigen landen. Dat zien we nu ook wederom in Mexico gebeuren.

De Mexicaanse senator Indira Kempis is overtuigd dat ook Mexico bitcoin als betaalmiddel moet omarmen. “We hebben bitcoin nodig als wettig betaalmiddel in Mexico”, aldus de senator van Nuevo León. Volgens Kempis kan de adoptie van bitcoin namelijk leiden tot meer financiële inclusie op wereldwijde schaal.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een bitcoin wet voor Mexico

Senator Kempis werkt momenteel aan een wetsvoorstel gebaseerd op de bitcoin wet van El Salvador. Zij is van plan om het wetsvoorstel nog dit jaar in te dienen aan het Mexicaanse congres. Dat meldde zij onlangs in een interview met de publicatie ‘El Salvador in English:’

“Het is mij duidelijk dat financiële uitsluiting een van de publieke problemen is die maar weinigen van ons hebben aangepakt met haalbare alternatieven, en dat dit soort technologie ons in staat stelt een alternatief te genereren zodat miljoenen mensen in het financiële systeem kunnen worden opgenomen.”

Aldus Kempis, die lovend was over de beslissing van Nayib Bukele, de president van El Salvador. Kempis was al een cryptocurrency voorstander voordat zij politicus werd. Zij is overigens niet de enige Mexicaanse senator die een bitcoin wet wil invoeren. Vorig jaar meldde senator Eduardo Murat Hinjosa ook al dat hij aan een dergelijk wetsvoorstel werkt.

Het nieuws uit Mexico volgt na positief nieuws uit El Salvador. Bukele meldde onlangs dat het bruto binnenlands product (bbp) met 10,3% gestegen is in 2021 in El Salvador en toerisme met 30% toenam sinds de invoering van de bitcoin wet.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie