Wessel Kersting Wessel Kersting
04/07/2022 08:28 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:57

Bitcoin analist: ‘Dit is wat het handelsvolume ons vertelt’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Gisteren was het een relatief rustige dag voor de nummer 1 cryptocurrency ter wereld. Een interessant nieuwtje stak met kop en schouders boven de rest uit, en dat was het nieuws rondom Mexico. Er is onlangs een wetsvoorstel ingediend waarbij, wanneer deze wordt aangenomen, bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel wordt aangenomen in Mexico. Dit is natuurlijk weer een grote stop in de juiste richting wat betreft de adoptie en toepasbaarheid van bitcoin.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 0,9% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $19.123 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €18.333 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 11%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 9,1% in waarde. In de afgelopen 24 uur steeg de koers echter met ongeveer 0,2%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $401,7 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,4%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Advertentie

Het handelsvolume en de bodem

Alex Krüger, analist met bijna 140.000 volgers, heeft op 2 juli een interessante observering gedeeld via Twitter. Hij postte hier een simpele grafiek en zoomde in op het volume van bitcoin. Hierbij geeft hij aan dat het een regel is dat in een dalende markt het volume het hoogst is. Wanneer de markt capituleert en het hoge volume toont is dit vaak een teken dat de markt de bodem (bijna) heeft gevonden. Dit is iets wat we ook al eerder bij bitcoin hebben kunnen zien.

Dit zagen we, zoals je op de grafiek hierboven kunt zien, al bij de bodem van 2018/2019, toen de koers naar de $3.100 zakte en bij de bodem van de corona crash in 2020. In beide gevallen was het volume het hoogst precies op of net rond het moment dat de koers de bodem maakte. Dit kan ons voor deze crash natuurlijk ook een houvast geven voor wanneer de bodem dichtbij is. Krüger geeft in dezelfde tweet aan dat het volume van bitcoin twee weken geleden een nieuwe all-time high maakte.

Het nadeel is dat we natuurlijk nog niet weten of dit de laatste piek zal zijn of dat we straks nog een hardere klap krijgen, waardoor het volume nog harder zal stijgen. Dit geeft ons echter wel een leuke indicatie over dat het einde mogelijk in zicht is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Premium crypto analyse van de dag: DOT

Eerder deze week voorspelde onze analisten het volgende scenario voor Polkadot (DOT). DOT ziet er op het moment slecht uit en zou uiteindelijk zelfs verder kunnen dalen richting de $6 (rode zone op de grafiek). Hier zouden veel Elliott Wave tellingen ook samenkomen, waardoor dit een erg sterk patroon is.

De leden van de Discord omgeving van Crypto Insiders kregen deze analyse al toen DOT zo’n 20% hoger stond. Wil je deze analyse ook direct ontvangen zonder vertraging, neem dan een kijkje in de Discord omgeving. Hier worden ook analyses van andere coins gedeeld waaronder ADA, BTC, ETH, LINK, WAVES en nog veel meer.

afbeelding 1: Bovenstaande DOT analyse werd op 23 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.
🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie