Tim Kamp Tim Kamp
16/01/2024 09:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2024 08:43

Bitcoin analisten gaan uit van diepere terugval tot $38.000

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analisten gaan uit van diepere terugval tot $38.000

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs heeft het de afgelopen dagen zwaar te verduren gehad. Een daling van meer dan 5% zorgde voor een dal van $41.500. In een periode van net iets meer dan 30 uur zakte de prijs terug vanaf een piek van $48.900. Analisten voorspellen mogelijk een verdere terugval tot $38.000, op basis van technische analyse.

Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

ETF-hype is over

Volgens het onderzoeksbureau 10x Research, geleid door Markus Thielen, wijst de Relative Strength Index (RSI) op een correctie in de bitcoin koers. Een negatief signaal doet zich vaak voor wanneer de prijzen nieuwe hoogtepunten bereiken. Wanneer momentum-indicatoren zoals de RSI dat niet bevestigen, duidt dat op een uitputting van de opwaartse beweging.

“De RSI-divergentie van Bitcoin geeft een correctie aan,” aldus 10x Research. Die prognose werd eerder al bevestigd door de crypto Fear & Greed Index. De hype van de Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijkt namelijk af te zwakken.

De langverwachte Bitcoin ETF ging gepaard met de nodige hype. Met de aankondiging van de Bitcoin Spot ETF’s was deze aanvankelijk groot, maar nu deze daadwerkelijk zijn goedgekeurd lijkt deze direct te zijn afgenomen.

Een andere technische indicator die wordt genoemd, is de MACD-indicator. Deze wordt gebruikt om de kracht en veranderingen in de trend te meten. Volgens het onderzoeksbureau is deze indicator onder nul gedaald, wat duidt op een bearish verschuiving in het bitcoin momentum.

Advertentie

Cryptomarkt moet acclimatiseren na Bitcoin ETF

Het team van analisten suggereert verder dat investeerders die overstappen naar andere ETF’s met lagere beheerskosten, zoals die aangeboden door BlackRock (0,25% tegenover Grayscale’s 1,5%), mogelijk druk uitoefenen op de prijs van Bitcoin.

“Grayscale gokt erop dat investeerders langzaam zullen overstappen van hun ETF met een jaarlijkse beheersvergoeding van 1,5% (vanwege fiscale overwegingen), in plaats van te kiezen voor andere gerenommeerde bedrijven die 80% minder aan kosten in rekening brengen”, zegt het onderzoeksbureau.

De verkoopdruk zou mogelijk aan kunnen houden, volgens de analisten. “Er is veel negatief nieuws geweest rondom het moederbedrijf DCG en Grayscale zelf, met name het in rekening brengen van een beheersvergoeding van 2,0%.”

Om af te sluiten is het bedrijf ervan overtuigd dan investeerders eerst zullen verkopen, voordat ze hun Bitcoin zullen overgeven aan andere ETF-uitgevers. “Dit zal neerwaartse druk veroorzaken voor Bitcoin.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie