Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16/07/2020 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2020 06:08

Bitcoin Beach-project helpt inwoners van dit dorpje er weer bovenop na coronavirus met behulp van BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin Beach-project helpt inwoners van dit dorpje er weer bovenop na coronavirus met behulp van BTC

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Hoewel bitcoin (BTC) bekend staat als store of value, wordt bitcoin in El Salvador, in het dorpje El Zonte om precies te zijn, de cryptocurrency gebruikt voor alledaagse transacties.
Volgens Forbes gebruiken de bewoners in El Zonte geen bank meer maar doen alles met bitcoin dankzij het Bitcoin Beach-project dat is opgezet door Michael Peterson, een man uit Californië dat hier is gaan wonen.
In El Zonte gebruiken de bewoners bitcoin als betaalmiddel voor bijna alles. Bewoners kunnen bitcoin gebruiken om voedsel en rekeningen te betalen, krijgen hun loon ook uitbetaald in bitcoin en studenten kunnen zelfs beurzen ontvangen om een hbo-opleiding volgen. Bij de lokale school worden busritten, lunch en snacks betaald in bitcoin.
Het doel van het programma is het maken en onderhouden van een bitcoin ecosysteem. Als onderdeel hiervan zijn er werkprogramma’s voor jongeren waar ze bijvoorbeeld kapotte watersystemen of wegen repareren. Als beloning voor dit werk krijgen ze betaald in bitcoin, wat er voor zorgt dat er binnen de gemeenschap weer meer crypto in omloop komt.
Door de gezondheidscrisis als gevolg van het coronavirus verloren velen in het dorp hun baan. Bitcoin helpt hen weer te herstellen. Het project zorgt ervoor dat 600 gezinnen elke drie weken $35 in bitcoin ontvangen om hun aan de basisbehoeften te helpen.


Aangezien er veel transacties worden gedaan zou dit normaliter zorgen voor veel transactiekosten. Om dit te voorkomen gebruikt het dorp de “Wallet of Satoshi” app. Deze app zorgt ervoor dat ze transacties kunnen uitvoeren via de laag-twee schaaloplossing, het Lightning Network
Peterson kwam op het idee van een economie die draait op bitcoin nadat iemand hem had benaderd voor het maken van een donatie in bitcoin om de bewoners in El Zonte te helpen, aangezien de meeste van hen niet eens een bankrekening kunnen openen omdat zij niet aan de vereisten voldoen.
De regering van El Salvador heeft het Bitcoin Beach-project nog niet stopgezet. Het is ook nog niet duidelijk of dit project ondersteund zal worden of dat er hardhandig zal worden opgetreden.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie