Tim Kamp Tim Kamp
13/02/2024 21:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 19:07

‘Bitcoin bedenker’ moet beschuldigingen staken, beveelt rechtbank

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin bedenker' moet beschuldigingen staken, beveelt rechtbank

Foto: Szabolcs Magyar/Shutterstock

In de voortdurende rechtszaak tegen ‘Bitcoin (BTC) bedenker’ Craig Wright heeft een Britse rechtbank hem opgedragen te stoppen met het maken van irrelevante beschuldigingen. In de COPA-zaak heeft de rechter duidelijk gemaakt dat Wright zich moet houden aan relevante argumenten en beweringen tijdens het proces.

Vraag naar bitcoin zakt enorm, een kans op stijging?
Vraag naar bitcoin zakt enorm, een kans op stijging?

Wright moet bij te feiten blijven

Craig Wright is een figuur die al geruime tijd controversieel is binnen de wereld van crypto. Hij doet al geruime tijd aanspraak op de identiteit van Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van Bitcoin.

Tot op heden heeft hij geen sluitend bewijs geleverd om deze bewering te ondersteunen. Zijn uitspraken hebben vaak tot controverse geleid. Zo is hij onder meer betrokken geweest bij verschillende juridische geschillen en rechtszaken. Deze ontwikkelen zich momenteel aan de andere kant van de Noordzee.

Maandag vond tijdens de rechtszaak de ondervraging plaats in het Verenigd Koninkrijk. De vraag staat nog altijd centraal of de Australische computerwetenschapper Bitcoin heeft gecreëerd. In de ondervraging bleef Wright verschillende redenen en personen aanwijzen voor de tegenstrijdigheden die werden opgemerkt door de advocaat van de tegenpartij.

Gedurende zijn kruisverhoor bleef Wright verantwoordelijkheid afschuiven naar verschillende individuen en organisaties voor de inconsistenties in zijn argumentatie.

Advertentie

Rechter grijpt in en spreekt Wright tegen

In deze specifieke zaak draait het om Wright in het COPA-proces. De Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA) is een groep die tot doel heeft patenttrollen te bestrijden en de innovatie in de crypto-industrie te bevorderen.

De raadsman van COPA, Jonathan Hough, vraagt nu aan Wright om te stoppen met het maken van “irrelevante beschuldigingen”. Als toevoeging zegt hij dat Wright gewoon “de vraag moet beantwoorden”. Wright heeft namelijk niet veel eerder de COPA-leden beschuldigd van het veranderen van bitcoin in een “money-go-up-token scam”.

Toen Wright opnieuw bezwaar maakte, onderbrak de rechter James Mellor. Hij benadrukte dat discussies over de huidige status van het Bitcoin systeem niet relevant waren voor het bepalen van de zaak. De focus lag op de vraag of Wright daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is.

“Mellor merkte op: ‘De advocaat heeft volkomen gelijk om je te stoppen, omdat het geen enkele verheldering biedt voor het vraagstuk dat ik moet beslissen. Snap je dat?’ Waarop Wright antwoordde: ‘Ja, dat begrijp ik.’”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie