Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto bezit $11 miljard aan BTC, stelt nieuw onderzoek

Satoshi Nakamoto, de pseudoniem van de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC), heeft naar verluidt ongeveer 1,13 miljoen BTC gemined in de begindagen van de cryptocurrency. Hedendaags zou dat ongeveer $10,9 miljard waard zijn. Dat meldt Whale Alert in een nieuw onderzoek gepubliceerd op 20 juli.

- Advertentie -

Om te achterhalen hoeveel bitcoin Satoshi gemined had, maakten de analisten van Whale Alert gebruik van een eerder onderzoek van Sergio Demian Lerner. Lerner herkende in zijn analyse een patroon van een miner die hij “Patoshi” noemt.

Whale Alert stelt met zekerheid te weten dat deze Patoshi en Satoshi Nakamoto dezelfde persoon zijn. De activiteiten van deze Patoshi gaan namelijk helemaal terug naar het begin en hij was verantwoordelijk voor de eerst geminede bitcoins die naar Hal Finney waren gestuurd.

Whale Alert concludeert dat Satoshi 1.125.150 gemined had. De verwachting is dat hij ermee stopte na block 54.316, maar dat is niet met zekerheid te stellen. Het zou kunnen zijn dat hij van mining-software veranderde, maar de oorspronkelijke Patoshi miner werd in mei 2010 uitgezet.

Wat was Satoshi’s doel?

Whale Alert wilde ook achterhalen waarom Satoshi destijds bitcoin minede. Het onderzoek stelt dat dit voornamelijk was om het nieuwe netwerk draaiende en veilig te houden. Satoshi/Patoshi deed dit door constant de snelheid van het mining aan te passen om zo aan hetzelfde gemiddelde vast te houden.

Er zijn twee redenen waarom Satoshi dit gemiddelde zou willen behouden: ten eerste zag hij 51% aanvallen als de grootste bedreiging voor het groeiende netwerk en door een constante 60% van de verwerkingskracht te behouden, kon hij voorkomen dat deze zich voordeden terwijl er voldoende blokken overbleven voor anderen om te mijnen.

Toen meer “eerlijke” miners zich bij het netwerk aansloten en de kans op een 51% aanval afnam, kon Satoshi zijn mining-activiteiten geleidelijk terugschroeven. Satoshi’s doel was volgens Whale Alert dus niet om eraan te verdienen, maar om het netwerk veilig en levend te houden. Het onderzoek concludeert als volgt:

De timing van de shutdown, het mining-gedrag, de systematische afname van de mining-snelheid en het gebrek aan uitgaven suggereren sterk dat Satoshi alleen geïnteresseerd was in het laten groeien en beschermen van het jonge netwerk.

De door Patoshi geminede bitcoin was mogelijk slechts een bijproduct van deze inspanningen en het is onwaarschijnlijk dat de rest ooit zal worden uitgegeven, hoewel de vraag blijft waarom Satoshi ze in dit geval niet simpelweg heeft vernietigd.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.202,47 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.194,03 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...