Roan Egberts Roan Egberts
26/12/2023 20:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2023 15:19

Bitcoin bedrijven profiteren: De top 4 beste crypto aandelen van 2023

Bitcoin-BTC
icon-finance
Finance nieuws
Bitcoin bedrijven profiteren: De top 4 beste crypto aandelen van 2023

Foto: Goran Vrhovac/Shutterstock

Tegenwoordig richten veel bedrijven zich op de cryptocurrencies en de daaraan gerelateerde blockchain technologie. Tegelijkertijd zijn er bedrijven die hun aandelen aanzienlijk hebben zien stijgen. In dit artikel bespreken we dan ook de vier beste crypto aandelen die door positieve ontwikkelingen grote stijgingen hebben gemaakt in 2023.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miner Marathon Digital Holdings (MARA)

Om te beginnen met Marathon Digital Holdings, de grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC) miner van het moment, dat erin is geslaagd om zijn aandelenkoers flink te laten groeien in 2023. Met een marktkapitalisatie van 5,94 miljard dollar is het aandeel MARA gestegen met maar liefst 681% in 2023.

Het aandeel MARA heeft beter gepresteerd qua jaarresultaten dan 99% van alle andere aandelen op de aandelenmarkt. Op 1 januari 2023 noteerde het aandeel nog een prijs van ongeveer $3,92 op de Amerikaanse beurs NASDAQ, maar heeft het aandeel nu een waarde van $26,71.

Advertentie

Riot Platforms (RIOT)

Riot Platforms, de twee-na-grootste bitcoin miner, is ook flink omhooggeschoten door de heropleving van de cryptomarkt. Het aandeel RIOT wordt momenteel verhandeld op NASDAQ tegen $17,78 en is dit jaar gestegen met 424,5%.

De analist BACH, zoals hij zichzelf noemt op X, heeft laten weten in een bericht dat hij verwacht dat het aandeel RIOT op weg is naar de $100. Dat zou betekenen dat het aandeel nog een keer een waanzinnige stijging van 562% moet maken om dit prijsniveau aan te tikken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto exchange Coinbase (COIN)

Het derde bedrijf Coinbase, de Amerikaanse crypto exchange en tevens bekend als eerste beursgenoteerde cryptoplatform, heeft ook uitzonderlijke resultaten geboekt in 2023. Het aandeel COIN is gestegen ten opzichte van 1 januari 2023 met 395,85% en heeft een waarde van $175,48.

Toch is de stijging wel bijzonder te noemen nadat de SEC eerder in juni een rechtszaak had aangespannen. Hierin beweert de SEC dat Coinbase opereert als een ongeregistreerde beurs en zonder vergunning de handel in effecten mogelijk maakt.

Stereotype bevestigd: Nederlanders zijn het beste in sparen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Microstrategy (MSTR)

Het laatste crypto-aandeel dat in 2023 flink is gestegen, is van het Amerikaanse softwarebedrijf Microstrategy: MSTR. Het aandeel MSTR heeft een indrukwekkende stijging van 337,41% doorgemaakt en heeft een waarde van $619,24 op het moment van schrijven.

Microstrategy schreef op 11 augustus 2020 dat het bitcoin op de balans ging zetten. Michael Saylor, destijds CEO van Microstrategy, gaf aan dat er voor bitcoin werd gekozen omdat het naar zijn idee een betere hedge zou zijn tegen inflatie en een hoger investeringsrendement zou opleveren.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie