Simon Bosch Simon Bosch
25/06/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:34

Bitcoin bereikt volgende maand bodem volgens deze indicator

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bodem discussie laait weer op, welke analisten heeft gelijk?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Als je de afgelopen tijd in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) hebt gehandeld, dan weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het is om te voorspellen waar de bodem ligt van een koers. En zelfs wanneer de bodem bereikt lijkt te zijn, kan de koers daar later alsnog doorheen zakken. Ook nu is het zeer moeilijk om te zeggen of bitcoin zijn bodem heeft bereikt of de komende tijd nog dieper daalt. Deze bekende indicator geeft aan dat bitcoin mogelijk pas volgende maand bij zijn bodem aankomt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De PI Cycle-indicator voor bitcoin

Deze Pi Cycle-indicator is akelig goed in het ‘voorspellen’ waar een bodem ligt voor bitcoin, al kan deze tool natuurlijk niet echt de toekomst voorspellen. De indicator is gebaseerd op de moving averages van verschillende lengtes. Er bestaan twee versies van deze indicator, één voor de top en één voor de bodem. Die voor de bodem gebruikt de 471 simple moving average (SMA) en de 150 exponential moving average (EMA). Zoals de naam al suggereert, hangt de indicator sterk samen met pi, een oneindig getal dat afgerond op 3,14159 neerkomt. De verhouding tussen de twee moving averages is namelijk exact pi. Deze PI Cycle-indicator is tot nu toe zeer accuraat geweest in het vinden van de bodem.

De pieken en bodems die de Pi Cycle-indicatoren hebben ingeschat waren niet ver van de werkelijke bodems. Bron: TradingView.

Advertentie

Wanneer bereikt bitcoin zijn bodem?

Dan nu de hamvraag waar iedereen op zit te wachten: wanneer bereikt bitcoin zijn bodem? De Pi Cycle-indicator maakt gebruik van gemiddelde trendlijnen en als je die lijn doortrekt, kun je zien waar ze mogelijk elkaar doorkruizen. Dat is precies wat crypto-analist Plan C onlangs deed met behulp van de 10-dagen SMA. De lijnen zouden dan elkaar doorkruizen op 9 juli, wat mogelijk suggereert dat bitcoin dan zijn bodem bereikt. Dat is natuurlijk een grove schatting gebasseerd op een gemiddelde trend en de markt hoeft niet per so zo uit te spelen. Desondanks is het een zeer interessante gegeven!

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1540069331895291911

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie