Ivo Melchers Ivo Melchers
07/12/2023 13:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2023 12:06

Bitcoin beursfonds komt eraan, volgens grote kanshebber

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale zet grote stap en vraagt officieel bitcoin ETF aan

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De CEO van crypto-vermogensbeheerder Grayscale, dat momenteel in de race zit om een Bitcoin (BTC) beursfonds te lanceren, is optimistisch dat de Verenigde Staten binnenkort zullen beschikken over ‘zijn’ Exchange Traded Fund (ETF) voor Bitcoin. Na al die jaren aan forse weerstand vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verwacht hij nu eindelijk een doorbraak.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grayscale heeft vertrouwen in komst Bitcoin beursfonds

Michael Sonnenshein, sinds januari 2021 de CEO van Grayscale, schoof gisteren aan bij Yahoo Finance om onder andere de mogelijke komst van een Bitcoin beursfonds te bespreken.

Alles en iedereen is er dit keer namelijk heilig van overtuigd dat de Amerikaanse toezichthouder groen licht zal verkondigen. Al sinds 2017 heeft de SEC aanvraag op aanvraag tot de prullenbak verwezen, vaak verwijzend naar zorgen over marktmanipulatie en fraude. Dit keer zitten grote jongens als BlackRock en Fidelity in de race en lijkt de SEC eindelijk overtuigd te zijn.

Sonnenshein gaf aan optimistisch te zijn vanwege de gesprekken die zijn bedrijf heeft gevoerd met SEC over het potentieel voor een Bitcoin spot-ETF. Hij zei onder andere het volgende:

“We voelen ons optimistisch. We zijn actief in gesprek met de SEC. De vragen die we van hen krijgen, geven ons het signaal dat ze zich met deze kwestie willen bezighouden, dat ze graag vooruitgang willen boeken in deze kwestie.”

Sonnenshein liet niets kwijt over een mogelijke tijdsindicatie wanneer hij een definitief besluit van de SEC verwacht. Bloomberg ETF-analisten James Seyffart hebben hun ogen gericht op 8,9 of 10 januari voor een mogelijke massa-goedkeuring. Op 10 januari valt namelijk de laatste deadline voor de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares.

Advertentie

Grayscale’s Bitcoin beursfonds-strijd

Grayscale wil al sinds oktober 2021 zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) converteren tot een spot-ETF. In juni vorig jaar werd het voor de tweede keer afgekeurd door de SEC en stapte Grayscale naar de rechter.

In augustus van dit jaar oordeelde de rechter dat de beslissing van de SEC als willekeurig beschouwd kan worden, en dus werd de financiële waakhond gedwongen om opnieuw de aanvraag te beoordelen. Eind november diende Grayscale een nieuwe aanvraag in.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie