Ivo Melchers Ivo Melchers
09/12/2023 12:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2023 10:57

Bitcoin beursfonds-poging VanEck krijgt unieke naam

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin beursfonds-poging VanEck krijgt unieke naam

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Vermogensbeheerder VanEck is een van de vele kanshebbers om een Bitcoin (BTC) beursfonds op de Amerikaanse markt te lanceren. Het wereldwijde bedrijf heeft voor de vijfde keer een wijziging aangebracht aan zijn spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvraag, waaruit blijkt dat het een unieke ticker wil gebruiken die menig crypto-investeerder zal toejuichen.

Bitcoin ETF’s krijgen nóg groter publiek, vermogensgiganten stappen in
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

‘HODL’ Bitcoin beursfonds

Uit een nieuw amendement dat het investeringsbedrijf bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ingediend, blijkt dat het beursfonds genoteerd zal worden onder de ticker ‘HODL’. Uiteraard zal het product nog wel goedgekeurd moeten worden door de toezichthouder.

HODL is een bekende term binnen de crypto-community. Het is een woordspeling op het Engelse woord ‘hold’ en heeft zijn oorsprong in een bericht op een Bitcoin-forum in 2013, waarin de term per ongeluk werd gebruikt in plaats van ‘hold’. Sindsdien is het een populaire crypto-term die staat voor ‘Hold On for Dear Life’. Investeerders gebruiken de uitdrukking om een strategie te beschrijven waarbij ze digitale activa kopen en nooit verkopen.

Analisten zijn erg te spreken over de keuze van VanEck. Nate Geraci, voorzitter van adviesbureau The ETF Store, merkte op dat mensen die bekend zijn met crypto de ticker zullen waarderen, behalve boomers die het niet zullen begrijpen.

Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas verschilt de keuze van het tickersymbool van de ‘’saaiere Boomer-y keuzes’’ waar giganten zoals BlackRock en Fidelity voor gaan. ”Wie weet is het slim om hier te differentiëren. Bovendien is VanEck gespecialiseerd in niches en heeft het een solide retailbasis”, zo schrijft Balchunas.

VanEck lijkt een zelfde mening te hebben als Geraci en Balchunas, zo blijkt uit een humoristisch bericht op X.

Advertentie

Crypto voorspellingen

Gisteren deelde VanEck 15 crypto-voorspellingen voor 2024. De vermogensbeheerder verwacht een veelbelovend jaar voor de crypto-industrie, gekenmerkt door een nieuwe bullmarkt.

VanEck verwacht onder andere dat Bitcoin beursfondsen al snel worden goedgekeurd en in het eerste kwartaal een instroom van 2,4 miljard dollar zullen ervaren. Bovendien denkt VanEck dat de bitcoin koers in het vierde kwartaal tot een nieuwe recordprijs zal stijgen en dat bitcoin gedurende het hele jaar de grootste crypto zal blijven.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie