Ivo Melchers Ivo Melchers
09/12/2023 12:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2023 10:57

Bitcoin beursfonds-poging VanEck krijgt unieke naam

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin beursfonds-poging VanEck krijgt unieke naam

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Vermogensbeheerder VanEck is een van de vele kanshebbers om een Bitcoin (BTC) beursfonds op de Amerikaanse markt te lanceren. Het wereldwijde bedrijf heeft voor de vijfde keer een wijziging aangebracht aan zijn spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvraag, waaruit blijkt dat het een unieke ticker wil gebruiken die menig crypto-investeerder zal toejuichen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘HODL’ Bitcoin beursfonds

Uit een nieuw amendement dat het investeringsbedrijf bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ingediend, blijkt dat het beursfonds genoteerd zal worden onder de ticker ‘HODL’. Uiteraard zal het product nog wel goedgekeurd moeten worden door de toezichthouder.

HODL is een bekende term binnen de crypto-community. Het is een woordspeling op het Engelse woord ‘hold’ en heeft zijn oorsprong in een bericht op een Bitcoin-forum in 2013, waarin de term per ongeluk werd gebruikt in plaats van ‘hold’. Sindsdien is het een populaire crypto-term die staat voor ‘Hold On for Dear Life’. Investeerders gebruiken de uitdrukking om een strategie te beschrijven waarbij ze digitale activa kopen en nooit verkopen.

Analisten zijn erg te spreken over de keuze van VanEck. Nate Geraci, voorzitter van adviesbureau The ETF Store, merkte op dat mensen die bekend zijn met crypto de ticker zullen waarderen, behalve boomers die het niet zullen begrijpen.

Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas verschilt de keuze van het tickersymbool van de ‘’saaiere Boomer-y keuzes’’ waar giganten zoals BlackRock en Fidelity voor gaan. ”Wie weet is het slim om hier te differentiëren. Bovendien is VanEck gespecialiseerd in niches en heeft het een solide retailbasis”, zo schrijft Balchunas.

VanEck lijkt een zelfde mening te hebben als Geraci en Balchunas, zo blijkt uit een humoristisch bericht op X.

Advertentie

Crypto voorspellingen

Gisteren deelde VanEck 15 crypto-voorspellingen voor 2024. De vermogensbeheerder verwacht een veelbelovend jaar voor de crypto-industrie, gekenmerkt door een nieuwe bullmarkt.

VanEck verwacht onder andere dat Bitcoin beursfondsen al snel worden goedgekeurd en in het eerste kwartaal een instroom van 2,4 miljard dollar zullen ervaren. Bovendien denkt VanEck dat de bitcoin koers in het vierde kwartaal tot een nieuwe recordprijs zal stijgen en dat bitcoin gedurende het hele jaar de grootste crypto zal blijven.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie