Shane Kuijpers
21/04/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2022 19:05

Bitcoin binnenkort vaker als betaalmiddel te gebruiken: Morgan Stanley

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin binnenkort vaker als betaalmiddel te gebruiken: Morgan Stanley

Foto: husjur02/Shutterstock

Op dit moment worden bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies nog maar mondjesmaat gebruikt als betaalmiddel. Dit komt onder andere omdat transactiekosten vaak hoog zijn en lang niet iedere verkoper bitcoin accepteert als betaalmiddel. Toch gaat hier wel verandering in komen, als we Amerikaans investeringsbank Morgan Stanley mogen geloven.

Bier of bitcoin: de carnavalsrekening die je niet wilt zien
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Fysieke winkels bieden grote stap voor bitcoin adoptie

Morgan Stanley wijst op het feit dat ruim 85% van alle verkopen in de Verenigde Staten in fysieke winkels, zaken of restaurants plaatsvindt. Daarmee is het dus een veel grotere markt dan online. Om die reden zegt de bank dat samenwerkingen tussen betalingsbedrijven en fysieke winkels een grote stap kunnen vormen richting het gebruik van bitcoin als betaalmiddel.

Een dergelijke samenwerking gaat er nu ook komen. Betaalbedrijf Strike heeft recentelijk een partnership aangekondigd met NCR, leverancier van verkooppunten, en betaalbedrijf Blackhawk. Deze samenwerking zal er binnenkort voor moeten zorgen dat een groot aantal winkels en restaurants in de Verenigde Staten bitcoin en crypto kunnen accepteren. Strike gaat hierbij gebruik maken van het Bitcoin Lightning Network, waar op dit moment zo’n 80 miljoen mensen toegang tot hebben. De transactiekosten op het Lightning Network zijn nagenoeg nihil, waardoor het ook heel eenvoudig en praktisch wordt om kleinere betalingen met bitcoin te doen.

Advertentie

Bitcoin als betaalmiddel

Tot op heden is de volatiliteit van bitcoin nog wel eens een reden gebleken waarom bitcoin niet op grotere schaal als betaalmiddel wordt gebruikt. Het feit dat veel verkopers in staat gaan zijn om bitcoin en andere cryptocurrencies te accepteren kan daar echter wel eens verandering in brengen, volgens Morgan Stanley.

Crypto wordt in de digitale wereld trouwens al wel een stuk meer en consequenter als betaalmiddel ingezet. Kijk bijvoorbeeld naar non-fungible tokens (NFT’s). Deze worden overwegend aangeschaft met ethereum (ETH). Steeds meer bedrijven en merken willen zichzelf profileren via de metaverse, waardoor ook daar crypto op termijn meer als betaalmiddel gezien zal worden.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie