Roy van Krieken Roy van Krieken
29/10/2023 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2023 08:49

Bitcoin bleek een goudmijn te zijn voor rapper 50 Cent

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
50-cent-bitcoin-miljonair

Foto: Shutterstock/Asatur Yesayants

Curtis Jackson, beter bekend als 50 Cent, veroverde de muziekwereld stormenderhand met hits als “In da Club” en “Candy Shop”. Zijn opkomst vanuit de ruige wijken van New York naar internationaal succes is niets minder dan opmerkelijk. Maar naast zijn muzikale prestaties, is 50 Cent ook bekend om zijn zakelijke scherpzinnigheid.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De onverwachte Bitcoin miljonair?

In 2014 maakte 50 Cent een baanbrekende beslissing door zijn album “Animal Ambition” ook te verkopen voor bitcoins (BTC). Deze keuze leek toen misschien een gok, maar zou uiteindelijk een onverwachte wind mee opleveren. Volgens TMZ verdiende hij ongeveer 700 bitcoins door de munt te accepteren, wat destijds ongeveer $460.000 waard was. Maar met de stijging van de waarde van bitcoin, zou dit bedrag oplopen tot ongeveer $24 miljoen tegen de huidige koers van de koning der crypto. 50 Cent was een van de eerste prominente muzikanten die bitcoin accepteerde in ruil voor muziek.

Naast zijn Bitcoin-avontuur heeft 50 Cent ook aanzienlijke winsten behaald uit andere investeringen, waaronder een vroeg aandeel in Glaceau, een bedrijf dat later werd overgenomen door Coca-Cola voor $4.1 miljard. Het is geschat dat 50 Cent hieraan tussen de $60 en $100 miljoen verdiende, een onverwachte goudmijn dus.

Controverse en ontkenning

De situatie rond 50 Cent’s Bitcoin-miljoenen werd echter complexer. In 2015 ging 50 Cent namelijk ondanks zijn eerder nog fortuinlijke vermogen failliet, en een paar jaar later gaf hij aan, onder ede verklaard in documenten gerelateerd aan zijnfaillissemen, dat hij nooit echt eigenaar was van bitcoins. Volgens deze documenten werden alle bitcoins die hij voor zijn album ontving, onmiddellijk omgezet in dollars door het derde bedrijf Central Nervous, met behulp van BitPay.

Hoewel 50 Cent misschien nooit echt de Bitcoin-miljonair was zoals eerst gerapporteerd, blijft zijn flirt met de crypto wereld een fascinerend deel van zijn legende. Het benadrukt niet alleen zijn bereidheid om risico’s te nemen en nieuwe trends te omarmen, maar ook de complexiteit en onvoorspelbaarheid van de financiële beslissingen in de snel veranderende wereld van digitale valuta.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie