Kevin Schijven Kevin Schijven
25/06/2022 09:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2022 09:13

Bitcoin blijft nog stijgen, maar deze analisten vrezen diepere bodem

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) blijft vooralsnog gestaag stijgen, al beweegt de koers vooral in een steeds krapper wordend bereik. Daardoor neemt de angst op de markt voorzichtig af, al blijft deze natuurlijk nog zeer hoog. Het is daarom ook zeer onzeker of bitcoin snel uit dit bereik kan klimmen. Analisten vrezen ook dat bitcoin nog altijd een lager dieptepunt kan opzoeken de komende tijd door de slechte macro-omstandigheden.

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt 2,5%

De bitcoin koers kwam gisterenochtend bij $21.000 aan, maar lukte nog niet gelijk om er doorheen te breken. Desondanks hield de koers stand boven $20.800. Tegen gisterenmiddag brak bitcoin toch door $21.000 en kwam vervolgens vlak boven $21.300 uit.

Daar was de weerstand in eerste instantie nog te groot en bitcoin dipte vervolgens weer even onder $21.000. Daarna kon de koers weer aardig stijgen en tikte kort na middennacht een piek aan van $21.450.

De rest van de nacht hield bitcoin boven $21.200 stand en piekte vanochtend rond $21.500. De BTC prijs zakt op het moment van schrijven naar $21.400 op Coinbase en €20.300 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 2,5% in de plus.

Advertentie

Bitcoin en de 200-dagen en weken moving averages

Bitcoin komt zeer dicht in de buurt van de top van afgelopen dinsdag, toen werd bitcoin rond $21.600 afgewezen. Mocht dit momentum doorzetten, dan kan bitcoin wellicht hier doorheen breken, echter neemt het volume momenteel weer af.

Daarna volgt mogelijk een belangrijke test van de 200-weken moving average rond $22.400. Als bitcoin die herovert, zou dat wellicht wat vertrouwen terug kunnen brengen. Mocht bitcoin de 200 WMA weer terug omslaan in support, dan kan de koers mogelijk $25.000 hertesten.

Om van een echte trendommekeer te spreken, moet bitcoin wellicht eerst de 200-dagen moving averages te heroveren. Deze liggen momenteel echter nog ver weg, namelijk rond $37.000 en $38.650.

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe diep zou bitcoin kunnen zakken?

Veel analisten vrezen dat bitcoin lang voor die tijd weer wordt afgewezen en mogelijk deze zomer nog een lager dieptepunt opzoekt. Zoals deze analist aantoont, kan de koers historisch gezien nog 78% dalen vanaf de all-time high. Dat zou bitcoin ongeveer naar $15.000 brengen.

Als het echt tegenzit, krijgen we toch een recessie waar veel economen al voor vrezen. Dat zou ook slecht voor bitcoin uit kunnen pakken, zolang de cryptocurrency meer als een technologie aandeel blijft gedragen dan een oppotmiddel.

Analist Gert van Lagen toont een overeenkomst tussen de huidige koersbeweging van bitcoin met die van Google aandelen tijdens de recessie van 2008. Als bitcoin dit patroon blijft volgen, dan zou de koers mogelijk nog onder $3.000 kunnen duiken. De meeste analisten verwachten echter niet dat bitcoin nog zo diep zakt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie