Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin breekt door de $6.400 heen terwijl het volume toeneemt

Bitcoin breekt door de $6.400 heen terwijl het volume toeneemt

- Advertentie -

De Bitcoin-prijs passeerde zaterdagochtend kort de $6.400, nadat een sterke stijging van het handelsvolume leidde tot een aanzienlijke koersschommeling.

Bitcoin (BTC) stond het grootste deel van vrijdag onder de $6.000 na de aanhoudende druk van de bears. Dat veranderde vlak na middernacht, toen een plotselinge piek in het handelsvolume de Bitcoin-prijs boven de $6.000, $6.100 en $6.200 snel achter elkaar slingerde.

De vooralsnog meest dominante cryptocurrency steeg op vrijdag zo hoog als $6.302, het hoogste cijfer sinds 25 juni. Het zakte echter tijdelijk weer even terug naar de $6.200 grens, echter op tijd van schrijven noteert Bitcoin een waarde van $6.402.

bitcoin_BTC_breekt_door_de_6400_dollar_heen_volume_neemt_toe_grafiek

Bitcoin heeft momenteel een marktkapitalisatie van bijna $ 110 miljard, wat zich vertaalt in een 24-uurs toename van meer dan vijf procent. Misschien nog wel opmerkelijker was dat de rally Bitcoin’s weekgrafiek naar positief gebied bracht en BTC nu 1,17 procent is gestegen in de afgelopen zeven dagen.

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency is ondertussen hersteld tot $ 256 miljard na een daling tot $232 miljard op vrijdag.

Er lijkt geen duidelijke trigger te zijn geweest voor de rally. Er is hernieuwde hoop op de mogelijkheid dat Amerikaanse regulators in de nabije toekomst een bitcoin ETF goedkeuren, maar uit eerdere weigeringen is gebleken dat beleggers op het gerucht omtrent deze discussies niet zullen kopen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...