Kevin Schijven Kevin Schijven
06/06/2022 08:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2022 08:34

Bitcoin breekt trend en sluit week in groen, koers begint flink te stijgen

Nieuws
Bitcoin begint te stijgen, wat belooft maart voor de koers?

Foto: Markik/Shutterstock

Bitcoin (BTC) sloot een record van negen weken op rij af met een rode candle, maar kon afgelopen nacht eindelijk deze trend breken. Bitcoin sloot de week af in het groen en begon vervolgens de nieuwe week met een flinke stijging.

Het marktsentiment wordt weer gelijk stuk positiever en de angst neemt iets af, maar we moeten wellicht nog niet te vroeg juichen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stijgt met 5,4%

De bitcoin koers begint deze week, net als vorige week, gelijk met een stijging. Bitcoin duwde al gisterenavond tegen $30.000 aan en brak daar afgelopen nacht doorheen. De koers schoot direct door de $30.500 en kwam pas enige weerstand rond $31.000 tegen.

Even later steeg bitcoin verder en kwam vanochtend rond $31.300 aan waar de koers nu ook wat weerstand tegenkomt. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $31.350 op KuCoin en €29.250 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 5,4% in de plus.

Ondertussen is de Amerikaanse dollar index (DXY) koers aan het dalen terwijl de premarket futures voor S&P 500 al groen kleuren. Dat zij mogelijk positieve signalen voor de bitcoin koers vandaag.

Advertentie

Bitcoin weerstand en support

Mocht bitcoin door $31.300 snel breken, dan kan de koers wederom dezelfde zone testen als vorige week. Mocht bitcoin ditmaal wel de $32.000 kunnen breken, dan is de verwachting dat bitcoin mogelijk naar $34.000 doorschiet. Daar wijst de 38,2% Fibonacci retracement naar.

Desondanks kan bitcoin daar weer afgewezen worden en dan lijkt de kans groot dat bitcoin toch mogelijk weer de recente lows kan opzoeken rond $27.000-$28.000. Mocht bitcoin hier niet genoeg support vinden, dan zou bitcoin mogelijk helemaal richting de 200-weken moving average op kunnen zoeken, nu rond $22.300.

Bitcoin voorraad El Salvador is hoger dan verwacht, onthult president

Mogelijk saaie bitcoin zomer

Alhoewel het sentiment weer positiever wordt en de hoop toeneemt, lijkt de kans echter groot dat het een enigszins saaie zomer wordt voor bitcoin. De macro ziet er nog altijd zeer slecht uit. Ondertussen lijkt het erop dat de periode van heavy selling grotendeels voorbij is terwijl smart money aan het accumuleren is. Historisch gezien houdt deze correctiefase misschien nog de hele zomer aan, meldt analist TechDev:

Ook gezien de halving cyclus zou bitcoin nog maanden zijwaarts kunnen bewegen, toont analysebedrijf Ecoinometrics:

Ethereum ETF’s – SEC stelt cruciale beslissing uit

Octagon gaat compleet voor BTC

Toch blijft de adoptie van bitcoin doorzetten. Cybersecuritybedrijf Octagon Networks kondigt aan dat het zijn gehele balans op gaat zetten in bitcoin en betalingen in BTC gaat accepteren.

Cryptobezitters willen Donald Trump als president, Biden overklast

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie