Kevin Schijven Kevin Schijven
28/03/2022 08:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2022 08:40

Bitcoin breekt uit en schiet naar hoogste prijs in maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin breekt uit en schiet naar hoogste prijs in maanden

Foto: Ralf Maassen (DTEurope)/Shutterstock

Bitcoin (BTC) brak gisterenavond dan toch uit en dat was zelfs sneller dan verwacht. Bitcoin sloot de week wederom af met een mooie groene candle en het marktsentiment begint in een rap tempo steeds positiever te worden. Dat betekent mogelijk dat investeerders hebberig worden en dat we retail fear-of-missing-out (FOMO) zien terugkeren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers bereikt hoogste prijs in 3 maanden

De bitcoin koers had, zoals verwacht, in eerste instantie wat moeite met het gebied rondom $44.500. Veel analisten hadden verwacht dat de weerstand zo groot zou zijn dat bitcoin eerst een zogenaamde pullback maakt.

Bitcoin bleef echter de afgelopen dagen gestaag stijgen en een pullback blijft vooralsnog uit. Bitcoin hield gisteren stand boven $44.400 en steeg naar $44.700. Dan rond half 11 gisterenavond maakte bitcoin een enorme sprong.

Bitcoin doorbrak in een ruk de $45.000 en ook de $46.000 bood nauwelijks weerstand. Bitcoin kwam vannacht al even boven $47.000 uit en tikte vanochtend zelfs een piek van $47.200 aan. Dat was de hoogste BTC prijs sinds 3 januari, inmiddels bijna 3 maanden geleden.

Na die laatste piek zakte bitcoin terug naar $46.800, maar lijkt hier vooralsnog aan vast te houden. Bitcoin stijgt op het moment van schrijven naar $46.900 op KuCoin en €42.800 op Bitvavo.

Advertentie

BTC ascending triangle eindelijk gebroken

Bitcoin kon gisterenavond dus eindelijk uit het ascending triangle patroon breken waar de koers sinds het begin van het jaar in vast zat. Dat ging uiteindelijk zelfs sneller dan verwacht. Het is te merken dat ook de analisten steeds meer bullish worden over de koers.

Mocht bitcoin onmiddellijk doorstijgen, dan ligt de volgende weerstandstest waarschijnlijk rond $47.600 en vervolgens rond de $48.000. Daarna is de $50.000 aan de beurt en zodra de koers het gebied tussen $50.000 en $52.000 achter zich laat, zou het mogelijk zeer snel kunnen gaan.

Dat betekent niet dat we geen pullback tussendoor zullen zien. Investeerders, vooral de whales, zullen wellicht alvast wat hun winst verzilveren waardoor de koers eerst iets corrigeert. Dan kan ook een gezonde correctie zijn, zo lang natuurlijk bitcoin niet al te diep weer dipt en alle momentum verliest.

Echter zijn veel mensen nog altijd zeer bezorgd over mogelijke macro-economische ontwikkelingen. Alhoewel de correlatie tussen bitcoin en aandelenmarkten de laatste tijd ietsjes is afgenomen, ligt deze nog altijd zeer hoog. Sommige economen zijn bezorgd dat we nog niet de ergste effecten van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne hebben gezien op de economie. Er wordt zelfs gevreesd voor een mogelijke economische recessie. De kans is dan groot dat bitcoin ook sterk omlaag wordt getrokken. Ook gaat de stijging momenteel zo snel, dat bitcoin wellicht iets oververhit raakt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie