Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) adoptie krijgt nieuwe boost in Zuid-Korea: Betalen met BTC op populaire stranden nu mogelijk

Een pilot van het aan Bitbeat gelieerde bedrijf CIC Enterprise wil bitcoin (BTC) betaaloplossingen bieden aan toeristen op twee van de drukste stranden van Zuid-Korea.

ZDNet Korea meldt dat het bedrijf samenwerkt met betalingsprovider Innotech om de token-driven betalingsoplossing te implementeren in het Haeundae Beach-systeem op de stranden van Busan in Zuid-Korea, dat behoorlijk beroemd is bij toeristen.

- Advertentie -

Het programma stelt bezoekers van de stranden in staat om te betalen voor diensten en middelen zoals watersport gerelateerde activiteiten, reddingsvesten en zelfs parasolverhuur. De toeristen kunnen onder andere met bitcoin en ethereum (ETH) betalen via een smartphone applicatie.

Bitbeat zei dat dergelijke betalingen in minder dan 10 seconden kunnen worden verwerkt door te vertrouwen op het gebruik van QR-codes die voor elke wallet werken. Dit elimineert het probleem waarbij klanten vaak afzonderlijke apps moeten downloaden om het hele proces te voltooien, wat vaak gezien wordt bij vergelijkbare projecten.

“We hopen dat de virtuele valuta die wordt gebruikt in het Haeundae-gu strand systeem in het echte leven op grotere schaal zal worden gebruikt. We zullen proberen om een ​​betalingsomgeving met cryptocurrency te bieden.”

De autoriteiten van Busan verwachten dat mensen op zomerdagen in plaats van hun eigen spullen mee te nemen de voorkeur geven aan het huren van diensten op de stranden van Haeundae om te genieten van de tijd die ze op de stranden doorbrengen. Op een ander strand in Songjeong wordt ook een vergelijkbare pilot met crypto-betalingen uitgevoerd.

Medisch toerisme wordt ook steeds populairder, daarom heeft een publiek-privaat consortium in Zuid-Korea op 20 juni aangekondigd dat zij een blockchain-driven medisch toerisme platform willen bouwen. Ondanks dat er nog geen lanceringsdatum is vastgesteld, is het wel al bekend dat het initiatief geleid zal worden door de Busan Bank.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.287,54 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.287,54 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...