Timo Bult Timo Bult
18/11/2019 07:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2019 07:48

Bitcoin (BTC) afgeslagen bij dalende trendlijn, altcoins nog steeds in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) afgeslagen bij dalende trendlijn, altcoins nog steeds in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) koers even wist te stijgen na een periode van zijwaarts handelen. Gisteravond steeg bitcoin nog iets verder waarna de weerstand toch te sterk leek te zijn. Op dit moment zijn er bij de altcoins een aantal stijgers te bekennen met litecoin (LTC) als grootste stijger.
Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) $185,33 nadat de altcoin de afgelopen 24 uur met 1,4% steeg, aldus CoinMarketCap. De prijs van Ripple’s XRP (XRP) blijft gelijk ten opzichte van gisteren. XRP is daarmee op dit moment $0,2639 waard. Litecoin stijgt met 1,6% naar een waarde van $59,60 en is daarmee de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies.
De totale marktkapitalisatie nam de afgelopen 24 uur iets toe van $233,7 miljard gisteren naar op dit moment $234,1 miljard. De bitcoin dominantie blijft nagenoeg gelijk en is nu 65,8%.

Jong stel verdween met €8 miljard aan crypto, uitgelachen door hiphopfans
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Kijkend naar de uurlijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase is te zien dat BTC nog steeds binnen een dalend trendkanaal handelt. Gisteravond wist bitcoin even naar de weerstandslijn van dit kanaal te handelen, waarna de koers werd afgeslagen bij $8.637.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.421 op Coinbase en BTC handelt dus onder de support bij $8.500. Op dit moment is de support bij $8.400 de volgende supportzone waar bitcoin ondersteuning kan vinden. Verder naar beneden ligt een belangrijke supportzone.
Bij $8.300 bevindt zich op dit moment namelijk de support-lijn van het trendkanaal. Mocht bitcoin de komende uren verder zakken dan kan hier mogelijk support gevonden worden. Wanneer we omhoog kijken dan zien we weerstand bij $8.500, dit is waar de dalende trendlijn die zich sinds eind oktober vormt zich op dit moment bevindt.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie