Roy van Krieken Roy van Krieken
22/08/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2021 11:15

Bitcoin (BTC) als beloning voor COVID-19 vaccinatie? Miljonair in Australië gaat het regelen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) als beloning voor COVID-19 vaccinatie Miljonair in Australië gaat het regelen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Op dit moment worden er grote stappen ondernomen om de wereldwijde COVID-19 pandemie onder controle te krijgen. Volgens overheden van veel landen is vaccineren misschien wel de belangrijkste manier om dit te doen. Niet iedereen wil echter gevaccineerd worden om uiteenlopende redenen.

Om de vaccinatiegraad zo hoog mogelijk te krijgen worden mensen met twijfels op allerlei manieren overgehaald. Zowel overheidsinstanties als private organisaties proberen door middel van beloningen, of juist het beperken van vrijheden van ongevaccineerden, mensen alsnog over te halen om zich te laten inenten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin (BTC) in ruil voor een prik

In Australië wordt er een vrij bijzondere manier gebruikt om dit te bewerkstelligen. Een Australische entrepreneur en miljonair, Fred Schebesta, gaat namelijk persoonlijk mensen in het land betalen in bitcoin (BTC) als zij kunnen aantonen recent te zijn gevaccineerd.

Schebesta is de oprichter van de financiële vergelijkings website Finder. Doordat dit bedrijf aardig goed liep heeft hij ondertussen een vermogen van $155 miljoen vergaard.

Hij zou elke persoon zo’n $5 geven in de vorm van de grootste cryptocurrency. Dit betekent dat Schebesta zo’n $104 miljoen zou moeten betalen als de volledige bevolking van Australië gevaccineerd wordt. Dat is meer dan de helft van zijn totale vermogen.

“ik heb dit bizarre idee op dit moment. Ik heb hier nog nooit over gepraat. We gaan iedereen in Australië die zich laat vaccineren $5 aan bitcoin geven.”

Om de beloning te krijgen moeten gevaccineerden de Finder app downloaden. In de app moeten mensen hun vaccinatiebewijs aanleveren en vervolgens zullen deze gebruikers hun $5 aan bitcoin kunnen ontvangen. Iedereen kan uiteraard maar een enkele keer deze beloning in ontvangst nemen.

Op dit moment is minder dan de helft van de Australische bevolking ouder dan 16 jaar gevaccineerd met tenminste 1 prik. Het percentage van de bevolking dat volledig gevaccineerd is ligt rond de 27%. Of deze actie van Schebesta een merkbaar effect gaat hebben op de vaccinatiegraad moet uiteraard nog maar blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie