Rico Engelbarts
04/05/2020 06:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2020 06:03

Bitcoin (BTC) "analist" doet prijsvoorspelling en belooft gratis bitcoin, verwijdert Twitter-account

Nieuws
Bitcoin hype op Twitter in drie jaar niet zo groot geweest

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Aandacht krijgen op Twitter om zo je account te laten groeien als crypto “analist” zorgt er vaak voor dat deze accounts hele gewaagde voorspellingen doen voor de kleine kans dat ze gelijk hebben. Zo heeft een twitteraar onder de naam @BitHades dit ook gedaan. Hij tweette in april dat de koers van BTC zou zakken tot onder de $5.000, en mocht dat niet gebeuren zou hij iedereen die zijn tweet had geretweet een hele bitcoin (BTC) sturen. Zoals we nu weten is dit niet gebeurt en is Hades er met de noorderzon vertrokken.
https://twitter.com/TraderAbu/status/1256173586798256128
@BitHades heeft zijn account verwijderd van Twitter. Dit is ook niet zo gek aangezien hij ondertussen 1.686 BTC verschuldigd was aan mensen die de tweet hebben geretweet. Dit heeft in totaal een waarde van $14,5 miljoen. Andere twitteraars hadden gedeeld dat Hades al een reputatie had als het ging om mensen oplichten.
Bij voorspellingen die gedaan worden via een anoniem Twitter account moet je jezelf altijd afvragen of de voorspelling wel reëel is. In de meeste gevallen hebben degene die de tweet versturen er zelf ook profijt van als er daadwerkelijk gebeurt wat hij voorspeld. Zij zullen geen voorspelling doen dat de prijs hard zal stijgen zonder zelf de crypto te bezitten en vice versa.
Daarnaast is het zo dat er continu hele optimistische of pessimistische voorspellingen worden gemaakt door iedereen. Zo zegt de ene analist dat BTC naar $100.000 zal stijgen en de andere verwacht een doemscenario. Toch is de kans zeer klein dat een van deze voorspelling daadwerkelijk zo zal uitkomen.
In het geval was het gewoon een wilde gok van Hades om aandacht en retweets te krijgen. Dit heeft alleen niet goed uitgepakt aangezien hij nu min of meer genoodzaakt was zijn account te verwijderen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie