Timo Bult Timo Bult
05/09/2019 06:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:56

Bitcoin (BTC) blijft moeite hebben met weerstandsniveau, momentum lijkt af te nemen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) blijft moeite hebben met weerstandsniveau, momentum lijkt af te nemen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen dagen is de bitcoin (BTC) koers behoorlijk volatiel geweest. Echter blijft de weerstand op $10.700 te sterk waardoor verdere stijgingen richting de $11.000 worden afgeslagen. Desalniettemin neemt de bitcoin dominantie verder toe aangezien de altcoins nog steeds matig presteren.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.602,60 volgens CoinMarketCap. BTC is daarmee nagenoeg hetzelfde waard als 24 uur geleden met een kleine stijging van net geen 0,2%. Toch zag de bitcoin koers de afgelopen 24 uur flink wat koersschommelingen.
Kijken we naar de altcoins dan zien we vrijwel alle altcoins in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie in de min staan. Zo staat ethereum (ETH) met een waarde van $175,75 ruim 1,8% in de min. Ripple (XRP) zakt met een daling van 0,4% naar een waarde van $0,2592. De enige stijger onder de altcoins in de top 10 is op dit moment monero (XMR). De nummer 10 staat 1,9% in de plus en stijgt daarmee naar een waarde van $75,3. Door de dalende altcoins stijgt de bitcoin dominantie verder naar 70,8%.
Na het bereiken van de $10.790 eergisteren is de BTC koers weer richting de support op $10.500 gezakt. Even zakte het hieronder om vervolgens support te vinden op $10.400. Vanaf dat punt steeg bitcoin echter weer sterk omhoog.
Even leek het erop dat de $10.700 nu wel gebroken zou worden met een piek op $10.833, maar opnieuw bleek de weerstand hier te sterk. BTC zakte de afgelopen nacht weer terug naar de $10.500 om vervolgens weer licht in de lift te komen.
crypto-insiders_telegram_banner
Mocht BTC weer gaan stijgen dan ligt tussen de $10.700 en $10.800 een belangrijk weerstandsgebied. De bulls moeten de koers hier overtuigend doorheen breken om BTC richting de $11.000 te kunnen krijgen. Zoals de afgelopen dagen is gebleken zal dit knap lastig worden. De Relative Strength Index (RSI) op de uurlijkse grafiek laat bovendien zien dat het momentum licht aan het afnemen is, met steeds lagere pieken terwijl de koers de afgelopen dagen juist twee keer hoger piekte.
Zakt de BTC koers terug dan ligt op $10.500 een support, het prijsniveau waar het de afgelopen dagen al een aantal keer eerder support wist te vinden. Op $10.400 ligt echter een belangrijke support. Zakt de koers hier doorheen dan kan bitcoin versnellen richting de $10.200.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie