Timo Bult Timo Bult
06/02/2021 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2021 08:30

Bitcoin (BTC) breekt eindelijk weerstand en nadert de $40k, deze altcoin bereikt nieuwe ATH!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) breekt eindelijk weerstand en nadert de $40k, Binance coin (BNB) zet nieuwe ATH neer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen nacht hebben er een aantal interessante ontwikkelingen plaatsgevonden op de markt! Bitcoin (BTC) brak eindelijk de weerstand bij $38.000 en een aantal altcoins stijgt tevens flink. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) weet weerstand te breken

Het was gisteren al op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin koers de afgelopen tijd meerdere malen heeft geprobeerd de weerstand bij $38.000 te breken. Zo hadden we de pump die werd ingezet door Elon Musk op 29 januari, een test op 4 februari en ten slotte een test gisteren. Elke keer werd bitcoin afgewezen maar de lows, of diepte punten, die de koers vormde waren steeds iets hoger.
Zo’n 24 uur geleden was bitcoin $37.700 waard. In de loop van het afgelopen etmaal steeg BTC bijna 6% in waarde en brak het dus die $38.000. Dat ging direct gepaard met een toename in het handelsvolume waarmee een high voor de afgelopen 24 uur van $39.682 werd neergezet, wat tevens de huidige prijs van bitcoin is op cryptocurrency exchange Coinbase.
Bitcoin lijkt dus weer de $40.000 te naderen! Dit is dan ook het eerstvolgende weerstandsniveau om in de gaten te houden. $38.800 is een mogelijke support voor de korte termijn.

Cardano (ADA) en Binance coin (BNB) houden huis

Ook bij de altcoins zag het er vannacht goed uit. Ethereum (ETH) steeg de afgelopen 24 uur weer licht en staat nu 1,9% in de plus. ETH, de grootste altcoin op de markt, is nu $1.686 waard. Voor de grote stijgers moeten we iets verder naar beneden kijken.
Daar zien we namelijk cardano (ADA) 10% in de plus staan. ADA bevindt zich hiermee boven de $0,50 en is nu $0,5624 waard. Daar een plekje onder staat Binance coin (BNB), de native cryptocurrency van Binance, 23,4% in het groen. BNB bereikte zelfs een nieuw prijsrecord van $71,66. Kortom, een mooi begin van het weekend!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie