Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
17/07/2020 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2020 06:05

'Bitcoin (BTC) bullruns liggen nog in het verschiet,' zegt gerenommeerde historicus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) bullruns liggen nog in het verschiet,' zegt gerenommeerde historicus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens een van ’s werelds meest gerenommeerde historici, Niall Ferguson, zal er in de toekomst het aantal boom– en bust-cycli van bitcoin (BTC) toenemen waardoor Bitcoin-critici ongelijk zullen krijgen. Hij liet dit weten in een interview tijdens de Unchained-podcast, Ferguson gelooft dat bitcoin tot een mainstream valuta zal uitgroeien met een waarde die op die van goud lijkt.

“Het voor de hand liggende argument voor zoiets als Bitcoin is dat je op zijn minst een waardeopslag creëert. Misschien geen bijzonder efficiënt betaalmiddel, maar wel waar je op kunt vertrouwen, zelfs als de Argentijnse, Zimbabwaanse of de Venezolaanse regering besluit de valuta te beperken met een uiterst roekeloos monetair beleid.”

Ferguson laat weten dat er gegarandeerd een nieuwe bull run aankomt waarbij de volatiliteit van de mainstream cryptocurrency zal doorgaan in een reeks bubbels. Volgens hem komt de fluctuatie door de schommelingen in de verwachtingen van beleggers over de toekomst van bitcoin. Er is dus allerlei verwarring en onzekerheid over de toekomst wat zal zorgen voor een volgende bubbel. De historici stelt dat na een verloop van tijd bitcoin zich niet meer als optie zal gedragen.

“Des te langer Bitcoin overleeft en verder ontwikkelt, hoe minder het gezien wordt als een optie op digitaal goud en meer als het digitale goud.”

Toch is Ferguson het niet eens met alle argumenten voor het gebruik van Bitcoin. Een daarvan is het inflatie probleem. Het argument werkt namelijk een stuk minder goed in de rijkere landen omdat in werkelijkheid landen als de Verenigde Staten, de meeste Europese landen en Japan sinds enige tijd geleden geen inflatie probleem meer hebben.
Ook is hij van mening dat Bitcoin geen betaalmiddel wordt, maar eerder een soort goud:

“Ik denk dat Bitcoin een bijzonder soort digitaal goud is dat mensen in hun wallets willen bewaren omdat het zich anders gedraagt​​ dan andere activa en het niet nauw met hen verbonden is.”

Ondanks dat hij geen voorspellingen geeft over wanneer de volgende bullrun plaatsvindt, stelt de historici wel dat, op korte termijn, de wereldwijde gebeurtenissen zoals toenemende spanning tussen de VS en China, evenals interne politieke onrust in de VS, katalysatoren kunnen zijn voor een stijging van de prijs van Bitcoin.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie