Timo Bult Timo Bult
11/05/2020 07:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2020 07:50

Bitcoin (BTC) consolideert maar verder herstel blijft uit, tezos (XTZ) de grootste daler

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) consolideert maar verder herstel blijft uit, tezos (XTZ) de grootste daler

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de enorme correctie die plaatsvond in de nacht van 9 en 10 mei, heeft de bitcoin (BTC) koers het prijsgebied van $8.800 twee keer kunnen testen. Echter bleef een verder herstel vooralsnog uit met gisteren aan het eind van de middag opnieuw een flinke dump naar beneden. De afgelopen 24 uur zakten de altcoins daarnaast weer verder terug.

Bitcoin (BTC) consolideert onder de $8.800

Nadat bitcoin op 10 mei een low neerzette van $8.106 op cryptocurrency-exchange Coinbase, kon de BTC koers weer wat herstellen. Zodoende kon het rond 10 uur gisterochtend de $8.800 testen. Hier bleek de weerstand te sterk met een nieuwe dip tot gevolg.
Koop 1000 euro aan bitcoin zonder commissie bij Bitvavo!
Deze dip bracht bitcoin opnieuw ver naar beneden. Aan het einde van gistermiddag werd een low bereikt van $8.253 op Coinbase. Opnieuw kon BTC een bounce maken in dit prijsgebied en afgelopen nacht de $8.800 testen. Daar handelt de koers nu al een tijdje met een zijwaartse beweging vlak onder.
Op dit moment wordt bitcoin voor een prijs van $8.685 verhandeld op Coinbase. De 4-uurs moving average (MA) lijkt steun te kunnen bieden in het prijsgebied van $8.500-8.600. Het eerstvolgende obstakel bevindt zich bij $8.800 met daarboven de 4-uurs 50-MA op $9.200.

Altcoins ook nog niet hersteld van de klap

De altcoin-koersen staan net als bitcoin nog aardig in de min. Ook de altcoins kregen gisteren te maken met de enorme klap waarmee bijvoorbeeld ethereum (ETH) weer onder de belangrijke prijs van $200 terechtkwam.
Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $187 na in de afgelopen 24 uur met 1,5 procent in waarde te zijn gedaald. Ripple (XRP) daalt 1,7 procent en is nu $0,1954 waard. De grootste daler binnen de top 10 is op dit moment tezos (XTZ), dat 5,5 procent in de min staat en nu $2,46 waard is.
De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt lijkt wat te kunnen consolideren. Zo’n 24 uur geleden waren alle cryptocurrencies bij elkaar $241,8 miljard waard. Op het moment van schrijven is dat $237,4 miljard. Daarmee lijkt na de crash van gisteren een hap van ongeveer $30 miljard uit de cryptomarkt te zijn genomen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie