Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
22/06/2020 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2020 06:05

Bitcoin (BTC) correlatie met top 10 altcoins bereikt all-time high

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) correlatie met top 10 altcoins bereikt all-time high

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) doet de afgelopen tijd niet bijzonder veel en blijft een beetje hangen tussen de $9.500 en de $10.000. De zijwaartse prijsactie heeft ervoor gezorgd dat de correlatie van bitcoin ten opzichte van de andere top 10 coins naar een all-time high (ATH) is gestegen. De 1 maands, 3 maands, 6 maands en 1 jaars correlatie tussen de top 10 coins staan allen op een ATH. Op de 1 maands grafiek is te zien dat er een correlatie is van 85%. Dit blijkt uit data van Skew.
Tussen 3 en 7 januari stegen altcoins aangezien bitcoin onder de koers van $7.000 kwam tijdens de feestdagen. In januari is een vergelijkbare correlatie te zien als nu, namelijk rond de 80% voor de top 10 coins. Echter kwam hier snel verandering in. Vanwege het incident tussen de Verenigde Staten en Iran maakte bitcoin, samen met goud, een flinke stijging door. Hierdoor steeg de correlatie hard mee.
Een ander voorbeeld van de stabiliteit-correlatie zagen we in oktober 2019. Bitcoin schommelde rond de $6.500 en $7.500. Tijdens deze periode was de correlatie meer dan 80% op de 1 maands tijdspan.
Hoewel de top-10 cryptocurrency lijst de afgelopen tijd redelijk afgewisseld is, kent bitcoin sterke correlatie met deze coins. Zo heeft ripple (XRP) de hoogste correlatie in vergelijking met bitcoin. Namelijk een correlatie van 0,89. Op de tweede plaats staat litecoin (LTC), gevolgd door Binance coin (BNB) en opvallend genoeg staat ethereum (ETH) op de vierde plaats.
Als we kijken naar hoe de cryptocurrencies het tegenover elkaar doen zien we duidelijk dat de ene het beter doet dan de ander. Naast bitcoin zien we dat ethereum sinds mei sterker groeit in prijs. Een groot gedeelte van de koerswinst kwam tussen 29 en 30 mei. In deze tijd zag ETH/BTC een stijging van 10%. Deze groei is ondertussen al wat afgeremd aangezien ETH/BTC nu al ongeveer 20 dagen tussen de 0,024 en 0,025 handelt.
Echter als we naar XRP kijken, zien we dat deze aan het dalen is ten opzichte van bitcoin. Sinds het begin van 2019 tot nu heeft XRP een daling van 80% ondervonden en is nu op zijn laagste punt sinds 2017.
Hoewel we met de correlatie geen voorspellingen voor de toekomst kunnen doen, zien we dat er patronen zijn ontstaan. Zo zien we dat wanneer bitcoin stabiel is, er een hoge correlatie met altcoins bestaat.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie