Timo Bult Timo Bult
13/07/2021 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2021 16:20

Bitcoin (BTC) dipt opnieuw en komt aan bij zeer belangrijk prijspunt, Axie Infinity houdt 114% stijging vast

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) dipt opnieuw en komt aan bij zeer belangrijk prijspunt, Axie Infinity houdt 114% stijging vast

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers leek sinds gisteravond weer langzaam omhoog te kunnen klimmen, maar vandaag dipte de koers alsnog weer verder terug. Hiermee heeft bitcoin een support bereikt. Gaan we dan toch weer een bezoekje brengen aan de $30.000?

Crypto ontbijt: Bitcoin halving week & Hongkong keurt BTC ETFs goed
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) lijkt neerwaartse beweging door te zetten

Op de uurlijkse grafiek is duidelijk te zien hoe bitcoin vanaf 12 uur vanmiddag de daling heeft ingezet. In drie uur tijd zakte de prijs van bitcoin met 3% in waarde. Het grootste gedeelte van deze neerwaartse beweging vond rond 14:00 plaats. Samen met snel dalende koers, nam ook het verkoopvolume in dat uur aanzienlijk toe.

Een low werd neergezet bij $32.300 op crypto exchange Coinbase. Dit is een prijszone waar bitcoin op 9 juli voor het laatst steun vond. De koers is sinds eind juni niet meer onder deze support gekomen. Voor de komende uren is deze prijszone dan ook een belangrijke om in de gaten te houden.

Zakken we hier namelijk doorheen dan wordt het aannemelijk dat we toch weer een trede lager gaan. In dat geval komt de $30.000 en daarmee de onderkant van de huidige prijs range weer in zicht. Daar vlak boven vinden we echter nog een belangrijkere support.

Op $31.900 vinden we namelijk de 50-weken Moving Average (MA). De laatste keer dat we hier onder doken is alweer een tijdje geleden. Dat was namelijk tijdens de crash die werd veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus. Een belangrijke zone dus waarin bitcoin zich nu bevindt!

Advertentie

Ethereum (ETH) daalt en dipt onder $2.000

Bij de altcoins zien we een vergelijkbaar beeld met dippende koersen en dus een roodkleurende top 10. Ethereum (ETH) bulls zetten op dit moment alles op alles om de $2.000 te behouden. ETH staat 4% in de min en handelt hiermee op een prijs van $1.989. Ook Ethereum bevindt zich dus op een kantelpunt.

Zoals zovaak zien we in de top 100 alsnog een flinke stijger. Axie infinity (AXS), de 62e grootste crypto, staat namelijk 23,5% in het groen. De altcoin houdt hiermee zijn monsterlijke rally van 114% gedurende de afgelopen dagen gewoon vast!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie