Timo Bult Timo Bult
07/06/2019 13:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2019 13:16

Bitcoin (BTC) doorbreekt resistance en stijgt even boven $8.000 uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) doorbreekt resistance en stijgt even boven $8.000 uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) op 3 juni aan een correctie begon is de koers flink gekelderd. Terwijl het eerder deze week nog de $9.000 testte zakte de koers tot een low van $7.472. Daar vond de koers echter support vanaf waar het weer richting de $8.000 begon te handelen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $7.938 op cryptocurrency exchange Coinbase na 1,71% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. CoinMarketCap laat daarnaast zien dat de bitcoin dominantie vrijwel gelijk is gebleven op 55,4% wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat de altcoins het op het moment van schrijven ook goed doen.
Nadat bitcoin eerder deze week support vond op ongeveer $7.450 herstelde de koers. Het steeg zodoende naar $7.900 waar het resistance tegenkwam. Als gevolg zakte bitcoin weer terug.
De bulls wisten de koers echter weer terug omhoog te drukken waarna opnieuw de resistance op $7.900 getest werd. Bitcoin handelde een halve dag vlak onder dit prijsniveau maar wist maar niet boven de resistance uit te breken.
Uiteindelijk zakte de koers opnieuw terug naar de support op $7.450 waar het opnieuw support vond. Na de support voor de tweede keer getest te hebben steeg bitcoin opnieuw naar het resistance-niveau, welke vandaag wel werd doorbroken.
Als gevolg begon bitcoin aan een korte maar snelle stijging. Het wist zelfs even boven de $8.000 uit te komen, echter handelt de koers daar nu dus weer iets onder. Voor nu ligt de eerstvolgende support op ongeveer $7.850 met daarboven resistance op $8.000.
Binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie zien we dat litecoin (LTC) met een stijging van 10,2% de grootste stijger op dit moment is. De altcoin is daarmee $113,85 waard. In augustus worden de beloningen voor miners gehalveerd, ook wel een halving event genoemd, waardoor veel analisten verwachten dat LTC hard zal gaan stijgen.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie