Timo Bult Timo Bult
08/04/2021 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2021 13:22

Bitcoin (BTC) een financieel wapen van China? PayPal-oprichter ziet het als mogelijkheid

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) een financieel wapen van China PayPal-oprichter ziet het als mogelijkheid

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nu bitcoin (BTC) steeds meer waard wordt naarmate meer en meer mensen erin investeren, wordt het ook een steeds machtiger netwerk. De medeoprichter van PayPal, Peter Thiel, vraagt zich tijdens een seminar van de Richard Nixon Foundation af of Bitcoin niet een onderdeel is van een breder financieel wapen van China, gezien deze toenemende macht.

Thiel, bekend van PayPal maar ook als durfkapitalist, werd gevraagd of de digitale yuan die China aan het ontwikkelen is, een bedreiging vormt voor de Amerikaanse dollar. Zelf trekt hij het breder en doet de Chinese centrale bank crypto af als “een soort totalitair meetinstrument.” Wel stelt hij het volgende met betrekking tot de bedreigingen voor de dollar:

“Hoewel ik pro-crypto, pro-Bitcoin-maximalist ben, vraag ik me toch af of Bitcoin op dit moment ook gedeeltelijk moet worden beschouwd als een Chinees financieel wapen tegen de VS, waarmee het fiatgeld, maar vooral de Amerikaanse dollar bedreigt.”

Het gevaar zit hem volgens in het feit dat bitcoin ook daadwerkelijk de reservevaluta van de wereldeconomie kan worden, een rol die de Amerikaanse dollar op dit moment vervult. In dat geval zouden de Verenigde Staten dus minder macht hebben.

De voormalig minister van Buitenlandse Zaken onder Trump, Mike Pompeo, was ook aanwezig bij het seminar. Hij ziet dat de digitale versie van de Chinese fiatvaluta ook een bedreiging kan vormen. China zou hiermee namelijk gemakkelijk sancties kunnen omzeilen:

“Ze willen ervoor zorgen dat wanneer Pompeo sancties oplegt aan het Iraanse overheid, er een manier is om alsnog Iraanse olie te kopen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie