Timo Bult Timo Bult
08/08/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:32

Bitcoin (BTC) een van de activa die als 'veilige haven' worden beschouwd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Steeds vaker gebruiken beleggers bitcoin (BTC) als een veilige haven in tijden van economische onrust. Ook Chris Reinertsen, Chief Market Officer bij Rhythm Technologies, ziet dit steeds vaker, laat hij in een interview met Forbes weten.
In het interview zegt hij te geloven dat veel investeerders in bitcoin investeren als gevolg van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Doordat bitcoin over het algemeen geen correlatie vertoont met andere grote valuta, kunnen investeerders hun investeringen beschermen.
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner
Het feit dat China de yuan, de fiat-valuta van het land, devalueerde als reactie op de ingestelde importtarieven door de VS wakkerde dit nog meer aan. Door de onrust waren er veel rode cijfers te zien op de traditionele markten. In het artikel van Forbes laat Reinertsen weten:

Over de hele linie is er een kapitaalvlucht naar activa die als veilige haven worden beschouwd, waar Bitcoin er nu een van is. Gedurende de laatste paar jaar zien we de trend dat Bitcoin steeds meer fundamenteel is gecorreleerd met meer macro-bewegingen naarmate de economische onzekerheid in de wereld toeneemt.

Een aantal van de valuta die als veilige haven worden gezien door beleggers zijn goud en de Zwitserse franc. Bitcoin lijkt zich dus bij die groep te voegen als “goud 2.0”. In een tweet van Rhythm wordt duidelijk hoe groot Bitcoin tegenwoordig is:

Bitcoin is nu het 11e grootste geld ter wereld, en het heeft dit behaald met een slechts negen pagina’s tellend document dat anoniem werd geschreven door een grassroots-beweging.

Miljoenen mensen hebben gekozen voor een bank zonder CEO, kantoor of marketingafdeling en daar zou je versteld van moeten staan.

https://twitter.com/Rhythmtrader/status/1159054913302777856
Afgelopen maandag verscheen de meest recente wekelijkse koersanalyse van onze analist David! David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie