Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) een van de activa die als ‘veilige haven’ worden beschouwd

Steeds vaker gebruiken beleggers bitcoin (BTC) als een veilige haven in tijden van economische onrust. Ook Chris Reinertsen, Chief Market Officer bij Rhythm Technologies, ziet dit steeds vaker, laat hij in een interview met Forbes weten.

In het interview zegt hij te geloven dat veel investeerders in bitcoin investeren als gevolg van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Doordat bitcoin over het algemeen geen correlatie vertoont met andere grote valuta, kunnen investeerders hun investeringen beschermen.

- Advertentie -

cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner

Het feit dat China de yuan, de fiat-valuta van het land, devalueerde als reactie op de ingestelde importtarieven door de VS wakkerde dit nog meer aan. Door de onrust waren er veel rode cijfers te zien op de traditionele markten. In het artikel van Forbes laat Reinertsen weten:

Over de hele linie is er een kapitaalvlucht naar activa die als veilige haven worden beschouwd, waar Bitcoin er nu een van is. Gedurende de laatste paar jaar zien we de trend dat Bitcoin steeds meer fundamenteel is gecorreleerd met meer macro-bewegingen naarmate de economische onzekerheid in de wereld toeneemt.

Een aantal van de valuta die als veilige haven worden gezien door beleggers zijn goud en de Zwitserse franc. Bitcoin lijkt zich dus bij die groep te voegen als “goud 2.0”. In een tweet van Rhythm wordt duidelijk hoe groot Bitcoin tegenwoordig is:

Bitcoin is nu het 11e grootste geld ter wereld, en het heeft dit behaald met een slechts negen pagina’s tellend document dat anoniem werd geschreven door een grassroots-beweging.

Miljoenen mensen hebben gekozen voor een bank zonder CEO, kantoor of marketingafdeling en daar zou je versteld van moeten staan.

Afgelopen maandag verscheen de meest recente wekelijkse koersanalyse van onze analist David! David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.904,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.935,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.956,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.008,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.090,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.904,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.935,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.956,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.008,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.090,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...