Bitcoin (BTC) en Biden Het mogelijke effect van zijn overwinning

Bitcoin (BTC) en Biden: Het mogelijke effect van zijn overwinning

De race lijkt dan toch eindelijk gelopen te zijn. Joe Biden verslaat zittend president Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Maar is zijn overwinning goed voor bitcoin (BTC) en cryptocurrency in het algemeen?

Een van de positieve gevolgen van de uitslag is dat het weer wat rust creëert op de markt. De situatie is niet meer zo onzeker en investeerders weten weer een beetje waar ze aan toe zijn. Daarbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat er alsnog een klein beetje onzekerheid heerst. Trump heeft namelijk een aantal rechtszaken aangespannen naar aanleiding van mogelijke verkiezingsfraude en er zullen er nog veel volgen. Bewijzen voor verkiezingsfraude heeft Trump nog altijd niet kunnen tonen en dus blijft het afwachten hoe dit uit gaat pakken in de rechtszalen.

Dat terzijde, met Biden als winnaar is het aannemelijker geworden dat er een stimuleringspakket gaat komen. De Amerikaanse economie lijdt onder de coronacrisis en dus zou een stimuleringspakket de economie weer een beetje op de been moeten krijgen. Deze boost zou positief uit kunnen pakken voor de bitcoin koers.

Advertentie

Ook de aandelenmarkten kunnen positief reageren op zo’n stimuleringspakket, zoals we afgelopen jaar al hebben kunnen zien. Wat we dit jaar ook zagen was dat bitcoin samen met de aandelenmarkten steeg. Mochten de democraten en republikeinen met een nieuw stimuleringspakket komen dan zou dit effect nog wel even door kunnen zetten. Op de langere termijn ligt het iets ingewikkelder. Zo zou Bidens belasting- en klimaatbeleid juist voor een minder snel stijgende, of zelfs dalende aandelenmarkt kunnen gaan zorgen.

Biden is ondertussen al druk bezig om zijn team op te zetten. Zo werd recent bekend dat hij Gary Gensler als adviseur voor Wall Street Oversight gaat aanstellen. Gensler is een bekend voorstander van bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen. Ook dit zou dus goed nieuws zijn voor de crypto-wereld!

Hoe Biden zelf over Bitcoin of crypto denkt is niet bekend. Ook is niet bekend of hij wetgeving gaat ontwikkelen voor de nieuwe opkomende sector, iets wat wel nodig is volgens bedrijven als Ripple. Meer zal waarschijnlijk duidelijk worden naarmate het begin van zijn presidentsschap dichterbijkomt:

“De president-elect Biden heeft niets publiekelijk gezegd over zijn opvattingen over crypto. Voor nu is het echt niet groot genoeg om zijn aandacht te trekken. De komende vier jaar van het Amerikaanse cryptobeleid hangt af van wie hij op sleutelposities benoemt; we zullen meer weten naarmate de overgang vordert.”

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€14.078,40 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€13.895,90 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€13.929,90 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€13.975,30 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws