Bitcoin (BTC) en crypto-fondsen van Grayscale groeiden deze week bijzonder hard

Het zal je niet ontgaan zijn, een aantal positieve ontwikkelingen binnen de crypto-sector zorgden ervoor dat de bitcoin (BTC) koers flink kon stijgen. Er ontstond onder andere nieuwe vraag op de spotmarkt, maar ook institutionele beleggers lijken aan boord te willen komen van de mogelijke nieuwe bullrun. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van investeringsbedrijf Grayscale.

- Advertentie -

Grayscale biedt verschillende gereguleerde fondsen aan beleggers. Het is hierdoor een makkelijke manier voor grote beleggers om de cryptomarkt te betreden zonder echt bitcoin te hoeven bezitten. Een belegger kan namelijk aandelen kopen die elk een deel van een bitcoin of andere crypto vertegenwoordigen.

Een week geleden had het bedrijf nog $6,3 miljard “assets under management (AUM),” of activa onder beheer. Gisteravond kwam Grayscale met een nieuwe update. Op dit moment heeft het $7,3 miljard onder beheer, een toename van $1 miljard in een week tijd.

Maar dat is nog niets alles. Binnen een dag stroomde er namelijk maar liefst $300 miljoen de fondsen van Grayscale binnen. De CEO van Grayscale reageerde op dit bericht en noemde het “een coole $300 miljoen aan AUM in een dag:”

- Advertentie -

Zoals gezegd biedt Grayscale fondsen aan voor allerlei cryptocurrencies. Het fonds dat de grootste percentuele toename zag in de afgelopen 24 uur was het Litecoin (LTC) Trust-fonds. Dat groeide met 7,5%. Het Zcash (ZEC) Trust-fonds staat op de tweede plek en steeg met 6%.

Het Bitcoin Trust-fonds is inmiddels een reus geworden. Het bezit namelijk net iets meer dan $6 miljard aan activa. Dit betekent dat ongeveer 2,5% van de totale bitcoin marktkapitalisatie (alle bitcoins in omloop) in het bezit is van beleggers via Grayscale.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.155,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.877,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.911,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.949,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.981,50 Kopen
Laatste nieuws

‘Bitcoin (BTC) is een smalle markt, kan uitgroeien tot wereldwijde markt,’...

0
Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, een aantal positieve uitspraken over bitcoin (BTC) gedaan....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...