Timo Bult Timo Bult
03/02/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2021 16:04

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zetten beweging voort, deze altcoin stijgt hard!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zetten beweging voort, deze altcoin stijgt hard!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers zakte in de loop van de ochtend iets terug nadat het eerder al een flinke stijging neer heeft kunnen zetten. BTC vond support bij $35.500 en steeg vanaf dat prijspunt weer terug omhoog. Kunnen de bulls door de komende weerstandsniveaus breken?

Bitcoin (BTC) vindt support en vervolgd beweging

Sinds zondag steeg bitcoin ruim 14% in waarde om in eerste instantie een high neer te zetten bij $36.880 op cryptocurrency exchange Coinbase. Zoals verwacht ligt er in het huidge prijsgebied weerstand. Vanochtend zakte bitcoin dan ook even terug tot aan de support bij $35.500.
Rond 10 uur vanochtend vond bitcoin daar steun. In de loop van de ochtend en middag steeg bitcoin vervolgens bijna 4% in waarde en lijkt de koers aan te zetten op een verder vervolg omhoog. Tot een echt duidelijke uitbraak boven de $37.000 is het echter nog niet gekomen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $37.000 op Coinbase.
Wat opvalt is dat het handelsvolume tijdens deze beweging die op zondag inzette eigenlijk relatief laag is vergeleken met de beweging die werd ingezet na de tweet van Elon Musk. De afgelopen 4 uur lijkt het volume daarentegen wat aan te trekken.
Mocht een uitbraak lukken dan ligt de volgende belangrijke weerstandszone bij $37.800. Naar beneden blijft de $35.500 de dichtstbijzijnde support-zone. Wat vind jij van de huidige bitcoin koers? Klets mee in ons gratis Telegram kanaal!

Polkadot (DOT) zet grote stap

Bij de altcoins is het beeld eigenlijk overwegend groen, zoals dat vanochtend ook al het geval was. Wel zien we hier en daar wat kleine haarscheurtjes die wellicht een kleine correctie bij sommige altcoins voorspellen. Zo daalt cardano (ADA) nu 4% in waarde. Alsnog staat ADA 40% in de plus ten opzichte van een week geleden. Een correctie zou in cardano’s geval dus alleen maar gezond zijn.
Ook ripple (XRP) daalt weer iets nadat het de afgelopen dagen weer wat stabieler leek te zijn. XRP zakt 1,7% in waarde en is nu $0,3722. Gelukkig zien we in de top 10 alsnog een aantal flinke stijgers.
Zo stijgt polkadot (DOT) 16,5% in waarde. Chainlink (LINK) zet ook een behoorlijke stap en stijgt 10%. De grootste altcoin op de markt, ethereum (ETH), zet zijn opwaartse beweging voort en zet zelfs weer een nieuwe all-time high (ATH) neer!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie