Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) en Venezuela nu voor altijd verbonden dankzij nieuwe samenwerking

Een Bitcoin (BTC)-services startup uit Zuid-Amerika heeft zojuist de eerste Bitcoin-node gelanceerd in Venezuela dat verbonden is met het Blockstream-satellietnetwerk. Dit wordt bekend uit een recente blogpost geplaatst door Cryptobuyer, en stelt dat na de lancering van de node, Venezolanen bitcoin kunnen gebruiken zonder afhankelijk te moeten zijn van lokale internetconnecties.

De satelliet-node werd geïmplementeerd door AnibalCripto, een aanbieder van cryptocurrency-trainingen, met de hulp van Álvaro Pérez, een Venozolaanse programmeur. De financiële en logistieke ondersteuning werd voldaan door CryptoBuyer.

- Advertentie -

“We hebben de hele Bitcoin-blockchain gedownload en met succes de eerste transactie uitgevoerd via een Bitcoin-satelliet in ons land op 23 september, vanuit de stad Valencia”, zei Álvaro Pérez

Venezuela heeft nu 24/7 toegang tot een onafhankelijk digitaal geldsysteem dat niet langer onderworpen is aan een internetserviceprovider, die pogingen kan doen om inbreuk te maken op de privacy van de gebruikers of de decentralisatie van het netwerk dwars te zitten.

De lancering van de satelliet-node is een belangrijke eerste stap in een alliantie tussen Cryptobuyer en Blockstream in Venezuela. De installatie van extra nodes zal worden voortgezet in Caracas (de hoofdstad) en de staat Bolivar (in het zuiden van het land), met als doel dekking te bieden voor het hele land.

Blockstream Satellite zendt de Bitcoin-blockchain uit vanuit de ruimte en biedt iedereen wereldwijd de mogelijkheid om Bitcoin te gebruiken, ongeacht hun internetverbinding. Via de API kunnen particulieren en bedrijven ook hun eigen privé-broadcasts maken, waarbij het datagebruik in bitcoin wordt betaald via Lightning Network.

De samenwerking tussen Cryptobuyer en het Blockstream van Adam Back houdt niet op bij het maken satelliet-nodes en zullen ook samen naar andere projecten kijken. Dit bevat onder andere het versnellen van de acceptatie van BTC door het leveren van efficiëntere handelsproducten via Blockstreams sidechain-technologie, het Liquid Network. Ook zijn er al Bitcoin-geldautomaten en Bitcoin-terminals in de hele regio geïmplementeerd.

Venezuela wordt nog altijd onderdrukt door president Nicolás Maduro waardoor het hele land in rep en roer is. Hierdoor kent het land een ongekende BTC-adoptie.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.909,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.941,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.959,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.994,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.106,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.106,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.909,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.941,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.959,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.994,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...