Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) FOMO? In 1 uur tijd enorm aantal nieuwe wallet-adressen aangemaakt

Bitcoin (BTC) FOMO? In 1 uur tijd enorm aantal nieuwe wallet-adressen aangemaakt

- Advertentie -

Met de bitcoin (BTC) prijs die de afgelopen dagen grote sprongen heeft gemaakt lijkt de Fear-of-Missing-Out (FOMO) een beetje terug te keren. Glassnode deelde gisteren een interessante grafiek waaruit blijkt dat er sinds januari 2018 niet meer zoveel wallets binnen een uur tijd werden aangemaakt!

FOMO is de term voor het gevoel dat investeerders krijgen wanneer ze bang zijn om de boot te missen. Ze zien de bitcoin koers hard stijgen en willen maar al te graag een graantje mee pikken. Dit leidt uiteindelijk tot een nog verdere versnelling van de koers.

De bullmarkt in 2017 werd voor een groot deel aangedreven door FOMO. Retailbeleggers hoorden voor het eerst van bitcoin en wilden zo snel mogelijk instappen toen zij de BTC prijs uiteindelijk tot net niet $20.000 zagen stijgen. Is dat nu ook weer het geval?

De FOMO lijkt in eerste instantie niet zo hevig als vier jaar geleden. Zo toont Google nog geen vloedgolf van zoekopdrachten naar Bitcoin en praat de mainstream media er eigenlijk bijna niet over. Toch is er een interessante ontwikkeling te zien wat betreft wallets.

Glassnode, een bedrijf dat analyses uitvoer op gegevens die op de Bitcoin blockchain staan opgeslagen, ziet namelijk een sterke groei in nieuwe wallets. Op Twitter laat het bedrijf zien:

“In het afgelopen uur hebben we het hoogste aantal nieuw aangemaakte adressen in het Bitcoin-netwerk waargenomen sinds januari 2018”

Tijdens de recente rally zijn er overigens ook wat opmerkelijke dingen te zien. Zo gedragen investeerders zich anders dan tijdens de rally van 2017, zoals hier gelezen kan worden.

Ben je nieuw in de cryptowereld? Maak kennis met onze community in ons gratis Telegramkanaal. Daarnaast krijg je als member toegang tot allerlei leerzaam lees- en kijkmateriaal, kan je onze analisten vragen stellen in het discussiekanaal en krijg je toegang tot onze trading signals. Kom een kijkje nemen in onze members omgeving en ontvang de eerste 30 dagen gratis! 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.616,50 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.623,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.657,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.675,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.875,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...