Kevin Schijven Kevin Schijven
23/04/2021 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2021 13:22

Bitcoin (BTC) fonds van Grayscale (GBTC) premium daalt naar recordlaagte, wat is de reden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) fonds van Grayscale (GBTC) premium daalt naar recordlaagte, wat is de reden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De premiumprijs van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het enorm populaire bitcoin (BTC) fonds voor Amerikaanse institutionele investeerders, keldert naar een recordlaagte van -18,92%. Dat blijkt uit gegevens van YCharts op 22 april. Dat betekent dat de prijs van GBTC aandelen nu bijna 20% onder net asset value (NAV) ligt, de onderliggende waarde.

De premium van GBTC staat nu al twee maanden lang op rij op negatief. Begin deze maand stuurde investeringsbedrijf Marlton nog een openbrief naar Grayscale en eiste voor onmiddellijke actie. De negatieve waarde zou volgens het bedrijf tot grote verliezen leiden onder investeerders.

De reden voor deze negatieve premiumprijs is dat Grayscale geen nieuwe investeerders meer accepteert waardoor de toestroom van nieuw geld is stil komen te liggen. Ook is de concurrentie op de markt toegenomen met de komst van de eerst Noord-Amerikaanse bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in Canada. Grayscale is van plan zelf ook een bitcoin-ETF te lanceren.

Gisteren kwam nog naar buiten dat Grayscale maar liefst $1 miljard aan crypto heeft ingekocht voor zijn fondsen. Desondanks was de totale waarde onder beheer, of assets under management (AUM), gedaald van bijna $50 miljard naar $45 miljard.

Dat was nog voor het bloedbad op de crypto-markt van 23 april. Vandaag duikt de bitcoin koers onder $50.000 uit en daarmee zal ook de AUM van Grayscale verder gedaald zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie